Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кіновиробник Туарон здобули премію за кращий ігровий короткометражний фільм «Бог простить»

  • 11.08.2023, 15:32
  • 1 325

В Ерфурті з 14 по 16 липня 2023 р. відбувся 26-й український кінофестиваль для дітей та юнацтва «Золоте курча»

Цього року він, як і мільйони українців, знайшов прихисток від війни за кордоном. Фестиваль прийняла столиця німецької землі Тюрінгія. Гостя фестивалю, відома актриса кіно і театру Римма Зюбіна наголосила, що кінокамера сильніша за зброю. «Документальні кадри будуть свідченнями для Гааги», — сказала акторка.

В конкурсі фестивалю взяли участь 32 роботи. В номінацію «Кращий кінопроект, створений дітьми» потрапили фільми, авторам яких було від 7 до 16 років. Кіновиробник Туарон здобули премію за кращий ігровий короткометражний фільм «Бог простить» режисера Оганнеса Хачатряна. Незважаючи на те, що фільм вже був номінований на фестивалях «Кінолітопис» у 2021, «Кришталевої Київської кінопремії» у 2021, «Бруківка» у 2021, на Кінофестивалі в Марбельї в 2022 і віднесений до категорії військової драми, на дитячому кінофестивалі в 2023 представлений уперше. Картина «Бог простить» була розрахована виключно на актуальну проблематику та дорослу аудиторію.

Продюсери фільму — Міла Андріяш та Антон Сова взялись за роботу над фільмом ще на початку 2020 року, а прем'єра відбувся за кілька місяців перед вторгненням. Cпiв-продюсер картини та керівник компанії Туарон Антон Сова поділився новиною: «Фільм триває менше 20 хвилин. І режисерові за цей час вдається розкрити складну тему вибору, боргу та обов’язків. Чи священик повинен на війні надавати допомогу ворогові і за яких обставин він може відмовитися. Ми були приємно вражені перемогою саме на дитячому кінофестивалі».

Головну роль у фільмі зіграв Віктор Жданов, котрий також знімався у фільмах «Кіборги», «Екс», «Вулкан», «Захар Беркут» та інших українських фільмах і серіалах. Фільм знімався за сприяння Національної гвардії України, яка надала техніку та особовий склад.