Передплата 2024 «Добра кухня»

На одного мешканця модульного містечка — 11 тисяч гривень на рік

Виділяє з бюджету Львівська мерія для проживання вимушених переселенців. А релігійна організація витрачає на їх харчування — мільйон гривень на місяцьу

На утримання одного вимушеного переселенця модульного містечка Львівська мерія витрачає 11 тисяч гривень на рік. Зараз у Львові офіційно мешкає 106,4 тисячі ВПО, у модульних містечках — 2 тисячі ВПО (ця цифра періодично змінюється).

Про це повідомив для «ВЗ» виконувач обов’язків директора гуманітарної політики Львівської міськради Євген Бойко.

Загальний бюджет програми облаштування та функціонування приміщень для тимчасового проживання ВПО на 2023 рік — 22,5 мільйона гривень. Чиновник каже, 70% суми витрачають на оплату комунальних послуг. Решта — на закупівлю побутової техніки, ремонти шелтерів. Водночас для ремонту гуртожитків, де потенційно може заселити ВПО, у Львові не виділяють кошти з міської скарбниці. Адже гуртожитки на балансі Міністерства освіти і науки України.

За його словами, благодійні фонди та релігійні організації активно долучаються до облаштування у Львові шелтерів для ВПО. Зокрема, у червні у занедбаній будівлі облаштували кімнати для сімдесяти людей. Зараз у місті працюють десятки шелтерів від міжнародних та внутрішніх благодійних фондів.

Одноразовим харчуванням ВПО у модульних містечках, каже Євген Бойко, забезпечують громадські структури, серед яких Згромадження отців салезіян Івана Боска. Ця релігійна організація витрачає на харчування ВПО мільйон гривень на місяць.

Схожі новини