Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

США додали до санкційних списків білорусі авіакомпанію «Белавіа»

  • 09.08.2023, 20:15
  • 671

Заступник міністра внутрішніх справ і адміністрації Польщі Мацей Восік повідомив, що Польща і Литва розглядають можливість закриття залізничних вантажоперевезень із білоруссю та ізолювання «режиму Лукашенка»

Залізниця. Фото умовне
Залізниця. Фото умовне

Про це він сказав в інтерв'ю польському агентству PAP.

«Ми розуміємо, що через них (залізничні переїзди на польсько-білоруському кордоні, — ред.) йде значна частина товарів, зокрема польських», — сказав польський чиновник.

«Китайська торгівля теж йде (через ці канали, — ред.). Думаю, китайцям доведеться надіслати Лукашенку правильний сигнал: не вдаватися до дій, які можуть їм нашкодити», — додав Вонсік.

Заступник міністра внутрішніх справ і адміністрації Польщі нагадав, що наразі на польсько-білоруському кордоні діє по одному пункту пропуску для пасажирського (Тересполь — Брест) і вантажного (Кукуріки — Козловичі) міжнародного сполучення. При цьому останній пропускає тільки транспорт, зареєстрований у ЄС. Залізничні переїзди на кордоні поки що діють без додаткових обмежень. Із 2020 року до травня 2022 року у зв’язку з пандемією коронавірусу польська сторона запроваджувала заборону на пасажирські залізничні перевезення з білоруссю, вантажоперевезень це не стосувалося.


Джерело: PAP

Схожі новини