Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дубінський звинуватив Офіс президента у спробі приховати дані щодо «плівок Деркача»: деталі

  • 04.08.2023, 17:55
  • 1 319

Нардеп Олександр Дубінський заявив про політичні мотиви обшуків, які днями відбулися у нього

Олександр Дубінський. Фото із мережі
Олександр Дубінський. Фото із мережі

Дубінський стверджує, що обшуки у нього були після того, як він дав у Національному антикорупційному бюро свідчення у справі про держзраду екснардепа Андрія Деркача.

«Сьогодні ОП в особі Зеленського, Єрмака та їхніх посіпак вкотре продемонстрував свій цинізм і аморальність. Після моїх свідчень у НАБУ у справі про держзраду Деркача та участі в цій справі вищих посадовців держави, у мене були незаконні обшуки, метою яких є знаходження будь-якого компромату, який може бути використаний для моєї дискредитації», — заявив Дубінський.

Він також заявив: метою обшуків нібито є «вилучення чорновиків протоколів допиту у справі Деркача», де Дубінський наводить «факти участі в цій держзраді Деркача Офісу президента, який стимулював народних депутатів до участі в цих прес-конференціях, створював слідчі комісії Верховної Ради по „плівкам Байдена-Порошенка“, для того, щоб дискредитувати одного з кандидатів у президенти і легалізувати всю цю інформацію».

Як відомо, у березні 2021 року Олександр Дубінський вже заявляв, що до оприлюднення Андрієм Деркачем так званих «плівок Порошенка — Байдена» причетний Офіс президента.

«Саме Офіс президента Зеленського вимагав від мене участі у створенні слідчої комісії Верховної Ради за темою „плівок Порошенка — Байдена“. І саме Офіс президента вимагав від мене участі в тій пресконференції, де Деркач опублікував відповідні плівки. Так от, спеціально для аферистів і шахраїв із вулиці Банкової нагадую, що я тоді від участі в цій афері відмовився. І тоді створювати слідчу комісію довелося особисто голові фракції „Слуга народу“ в парламенті Давиду Арахамії», — цитувало Дубінського «Радіо Свобода».

19 травня 2020 року депутат Верховної Ради Андрій Деркач оприлюднив аудіозаписи, на яких, за його твердженням, записана розмова колишнього президента України Петра Порошенка з Джо Байденом і держсекретарем США Джоном Керрі.

У штабі Джо Байдена відреагували на «плівки Деркача», назвавши їх «повністю відредагованими».

Президент України Володимир Зеленський 20 травня 2020 року заявив, що «плівки Деркача» можуть призвести до кримінальної справи проти Порошенка за звинуваченням у держзраді.

Також Офіс генпрокурора вже порушив кримінальну справу про державну зраду і зловживання владою щодо Порошенка.

11 січня 2021 року уряд США запровадив санкції проти семи українців. У цьому списку, зокрема, опинилися і тодішній «слуга народу» Олександр Дубінський та позафракційний Андрій Деркач.

Американська влада вказала на причетність до пов’язаної з росією мережі закордонного впливу українського позафракційного народного депутата Андрія Деркача, якого Вашингтон називає «російським агентом», та народного депутата України від «слуги народу» Олександра Дубінського.

Їм також закидали лобістські дії проти Національного антикорупційного бюро (НАБУ): спроби його дискредитувати і змінити керівництво.

«Деркач, народний депутат України, вже понад десять років є активним російським агентом, який підтримує тісні зв’язки з російськими спецслужбами», — йдеться у заяві Держдепартаменту США.

Щодо Дубінського наголошувалось, що він був серед тих, хто «публічно виступав разом із Деркачем або приєднувався до нього для скоординованого поширення і просування облудних або необґрунтованих закидів стосовно кандидата на політичну посаду в США» (йшлося про президента США Джо Байдена).

Схожі новини