Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Австралія запровадила нові санкції проти чиновників рф та білорусі

  • 20.07.2023, 17:30
  • 690

Австралія запровадила санкції проти росії та білорусі. Як повідомило Міністерство закордонних справ країни, обмеження стосуються 35 організацій оборонного, технологічного та енергетичного секторів росії, а також десяти громадян рф та білорусі

Санкції проти рф. Фото умовне
Санкції проти рф. Фото умовне

Під санкції, серед інших, потрапили уповноважена з прав людини росії Тетяна Москалькова, перший віцеспікер Ради Федерації Андрій Турчак, перший віцепрем'єр Андрій Білоусов, гендиректор концерну «Калашников» Володимир Лепін, гендиректор холдингу «Вертольоти росії» Микола Колесов.

У списку також білоруські військові чиновники, які, як повідомляється, загрожували суверенітету та територіальній цілісності України.

МЗС Австралії зазначає, що ці заходи вжиті в координації з міжнародними партнерами, щоб надати максимальний вплив на тих фізичних та юридичних осіб, які відіграють роль у прямій чи непрямій підтримці незаконного вторгнення росії в Україну.

«Санкційний режим Австралії щодо росії відображає нашу підтримку народу України, її суверенітету та територіальної цілісності», — зазначила міністр закордонних справ Пенні Вонг.

Австралія, за даними відомства, запровадила санкції проти більш ніж 1100 фізичних та юридичних осіб, які підтримують вторгнення в Україну.

Схожі новини