Передплата 2024 ВЗ

Небажані продукти для вечері, які можуть порушити ваш сон

Дізнайтесь більше про ці продукти, якщо хочете добре спати цілу ніч

Хороший нічний сон має вирішальне значення для нашого фізичного та психічного здоров’я, і те, що ми їмо перед сном, може суттєво вплинути на якість нашого сну.

Експерт зі сну Честер Ву, док­тор медичних наук, в інтерв'ю для SheFinds рекомендує уни­кати гострої та жирної їжі, кофе­їну та алкоголю перед сном.

Ці типи продуктів — поши­рений тригер проблем із трав­ленням, як-от кислотний реф­люкс, нетравлення шлунка та синдром подразненого кишків­ника, які можуть не давати спа­ти ночами.

Ефект кофеїну може трива­ти довше, ніж ви думаєте, тому уникайте кави, чаю, шоколаду, кави без кофеїну та енергетич­них напоїв.

Алкоголь, хоч спочатку може викликати сонливість, здатний порушити ваш сон, призвес­ти до частих пробуджень про­тягом ночі, перешкоджаючи швидкому сну, необхідному для консолідації пам’яті та емоцій­ної регуляції.

Крім того, що ви їсте, лікар Ву радить зважати на те, коли і скільки ви їсте. Вживання їжі пе­ред сном може призвести до кислотного рефлюксу, сповіль­нення травлення та порушення біологічного годинника вашо­го організму. Найкраще вечеря­ти за 2−3 години до сну, обмеживши пізнє вечірнє вживання їжі або закуски менш ніж 600 ка­лоріями, щоб мінімізувати мож­ливість порушення сну. Підтрим­ка здорової дієти загалом має вирішальне значення й для ви­значення ваги, що також може по-різному впливати на сон.

Надмірна вага може збіль­шити ймовірність розвитку ап­ное уві сні та хропіння, що пору­шить не лише ваш сон, а й сон оточення.

Схожі новини