Передплата 2024 «Добра кухня»

Магнітні бурі на 10 — 16 липня 2023 року

За прогнозами учених Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, у другому тижні місяця-екватора літа метеочутливим та метеозалежним людям слід очікувати дводенного спалаху геомагнітної активності

Учені прогнозують його на 14−15 лип­ня. У ці дні від самого ранку до вечора відчуватиметься негативний вплив Сон­ця. Тому слід уникати конфліктів і фізич­них перенавантажень, збалансувати хар­чування та звернути увагу на відпочинок.

Натомість сайт Meteoagent своїх чи­тачів застерігає від дводенної бурі, яку прогнозують на 12−13 липня, і ампліту­да якої сягатиме 5 балів. За такого впли­ву магнітосфери до свого самопочут­тя слід бути уважним не лише особам, залежним від космічної погоди, а й лю­дям із вродженими чи набутими вадами здоров’я, літнім людям, вагітним жінкам і навіть цілковито здоровим особам.

Отож, коли б не стався цей спалах со­нячної активності, будьте до нього гото­ві: збільшіть кількість рідини, яку спожи­ваєте, — чистої води або трав’яного чаю, а алкоголь, як і жирну їжу, виключіть з ра­ціону. Висипайтесь, уникайте стресу, на випадок загострення хронічних захворю­вань тримайте під рукою домашню ап­течку. Одне слово, будьте обережні та дбайливо ставтеся до свого організму, дотримуйтесь здорового способу життя та порад лікарів, аби примхи цієї погоди не завдали вам шкоди.

Схожі новини