Передплата 2024 «Добра кухня»

Австралія першою у світі дозволила лікування психічних розладів наркотичними речовинами

  • 01.07.2023, 16:30
  • 1 368

Країна легалізувала клінічне призначення MDMA (екстазі) для лікування певних психічних порушень

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Відтак із 1 липня психіатри зможуть призначати MDMA для лікування посттравматичного стресового розладу та псилоцибін для лікування резистентної депресії (коли клінічна депресія не піддається лікуванню).

Ці препарати заборонені законом в Австралії.

«Псилоцибін та MDMA безпечні при використанні в контрольованих з медичної точки зору умовах, під наглядом медичних працівників і в дозах, які були вивчені під час клінічних випробувань», — заявили Управлінні терапевтичних товарів Австралії.

Нейропсихологи випробовують MDMA для лікування психічних розладів, і це (здається) працює. Коротко переказуємо статтю з журналу Neuroscience

Отож, Австралія першою країною класифікує психоделики як ліки на національному рівні. Хоча початковий доступ до ліків буде обмеженим і дорогим, багато експертів і пацієнтів вважаютт це знаковою подією.

Та, втім, деякі психіатри й дослідники стурбовані, що такий крок може бути передчасним, зважаючи на те, що ці препарати досі на клінічних випробуваннях, і Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США ще не схвалило їх для клінічного застосування.

Схожі новини