Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові затримано скандального ватажка рекету. Що відомо?

Серед жертв рекету — військові

Оперативники СБУ у Львівській області затримали у Львові одного з лідерів злочинного угруповання, яке займалося рекетом та створенням криміногенної ситуації в регіоні.

«Лідера рекета» було затримано на гарячому під час спецоперації. У цей час йому передавали черговий транш у сумі 40 тисяч гривень. У помешканні зловмисників провели обшуки, вилучено 350 тисяч доларів готівкою. За цим фактом триває досудове розслідування. Головного фігуранта справи взято під варту, розглядають справу за ст. 189 (вимагання коштів у умовах воєнного стану — до дванадцять років ув’язнення).

Про це 27 червня повідомила на брифінгу речниця Головного управління СБУ у Львівській області Роксолана Яворська.

«Рекет займався створенням штучних ситуацій, щоб потім виманювати у людей гроші за «надумані борги», — продовжує розмову спікерка. — У разі незгоди платити данину з ними буде проведено бесіду і застосовано фізичне насилля, і в подальшому можливі гірші наслідки. Серед громадян, які потерпали від рекету, були і ті, які мобілізувалися до лав армії. Один з потерпілих — військовослужбовець, який за надуманим приводом мав щомісяця платити 2 тисячі доларів данини.

Про конфіскацію у росіян землі на теренах Львівщини

Роксолана Яворська поінформувала на брифінгу про резонансну земельну справу. На восьмому році війни земельні ділянки у Львівській області перебували у руках громадянин рф.

«За ініціативою СБУ сім земельних ділянок конфісковано в росіян та буде передано на користь держави, — наголосила пані Роксолана. — Зокрема, 4 га землі — у туристично привабливих регіонах Львівської області, і її ринкова вартість становить понад 10 мільйонів гривень. Наділи перебували у власності трьох громадян рф. СБУ зібрала пакет документів, які унеможливлюють право володіння землею».

Схожі новини