Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Закапелку Маркіяна Іващишина нададуть львівського шарму

Його устелять мозаїчною бруківкою за майже півмільйона гривень

Фото «Твоє місто»
Фото «Твоє місто»

У Львові відремонтують закапелок Маркіяна Іващишина (між вулицею Вірменською та площею Музейною, поруч із артцентром «Дзига»).
Замостять новою бруківкою, посадять дерево, полагодять каналізацію.

На це в міській скарбниці виділено 452 тисячі гривень. Галицька районна адміністрація провела відповідний тендер на ці роботи, переможцем стало ЛКП «Шляхово-ремонтне підприємство Галицького району».

Як розповів у коментарі для «ВЗ» начальник відділу комунального господарства Галицької районної адміністрації Віктор Дубиняк, за майже півмільйона гривень комунальники демонтують старе покриття площі, встановлять дощоприймальні лотки, які приєднають до наявної каналізаційної мережі. Площу Маркіяна Іващишина встелять новою мозаїчною бруківкою червоного кольору.

«Площа замощення бруківкою — 325 метрів квадратних, — каже чиновник. — Також на площі посадять дерево на честь Маркіяна Іващишина. Яке сама дерево — ще не знаємо. Це вирішує наш проектант. Усі роботи стартують в липні і завершимо до кінця літа».

Львів'янин Маркіян Іващишин — громадський та політичний діяч Львова, один з керівників Революції на граніті 1990 року, співзасновник знаменитого мистецького об'єднання «Дзиґа»… Також Маркіян став творцем та власником львівських клубів і кав’ярень «Лялька», «Вавілон-20», «За кулісами», «Під Клепсидрою». Був співголовою Фонду Українського Студентства, членом Ради благодійного фонду «Клуб Левів міста Львова».

Помер 21 травня 2019 року, похований на Личаківському кладовищі. Згодом культурні діячі Львова та побратими вирішили назвати площу біля «Дзиґи» на його честь.

Схожі новини