Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Лікують» Івасика-Телесика і лебедів

У Стрийському парку завершується реставрація скульптури Івасика-Телесика в однойменній скульптурній композиції посеред фонтана

Маленькі відвідувачі пошкодили у Телесика руку, а у лебедів — шиї. Фото пресслужби ЛМР
Маленькі відвідувачі пошкодили у Телесика руку, а у лебедів — шиї. Фото пресслужби ЛМР

Загалом сам водограй ремонтують уже понад місяць. Скульптури дуже пошкоджені через те, що вони є популярною фотозоною, особливо для відвідувачів з дітьми. Малеча любить залазити на скульптури лебедів, а батьки їх фотографують.

Як розповіла «ВЗ» директорка Стрийського парку Олена Мазурик, у скульптури Івасика повністю знищили руку, а у лебедів пошкодили крила, дзьоби, шиї. Досі у парку обмежувалися косметичним ремонтом скульптурної композиції, але зараз вперше за всю історію фонтана відбувається серйозна реставрація.

Над цим працює скульптор-реставратор Андрій Федоришин з колегами. Вони вже розчистили кілька шарів фарби, виготовили нові деталі і орієнтовно за тиждень повністю завершать скульптуру. Андрій Федоришин вважається одним з найкращих у своїй справі і максимально прогресивним у технологіях. Він реставрував скульптуру Ощадності на проспекті Свободи, ажурні балкони вежі будинку Сосновського на Чупринки 50−52 та будинок Ландау на Дорошенка.

Коли висохне фінішна фарба на скульптурах, розпочнуться роботи з чашею фонтана. Її пошпаклюють, пофарбують і встановлять насоси. Це будуть робити працівники Стрийського парку. Після завершення цих робіт у фонтан запустять воду.

Схожі новини