Передплата 2024 «Добра кухня»

«Наші служби упродовж трьох годин готові розгорнути прихистки»

Львів готовий до прийому українців, які постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС

У Львові терміново розконсервують літні модульні містечка, що є у Стрийському парку, на вулиці Пулюя та на Сихові. Також за необхідності тимчасові прихистки для евакуйованих людей з Херсонщини розгорнуть у закладах освіти, в яких завершилось навчання.

Про це повідомив у коментарі для «ВЗ» в.о. директора департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, директор департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради Євген Бойко.

Євген Бойко сказав для «ВЗ», що для евакуйованих людей у Львові, на вулиці Костя Левицького, 67, діє центр підтримки вимушено переміщених осіб. Тут українці, які змушені були покинути рідні домівки через війну, можуть отримати допомогу й консультації фахівців із різних сфер життя — помешкання, соціальну підтримку, пошук роботи, медицину, відновлення документів…

«Львів готовий до прийому українців, які постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС, — сказав міський голова Львова Андрій Садовий. — 6 червня, у Львові оперативно зібрали засідання міської евакуаційної комісії, де пропрацьовують питання прийому українців, яких можуть евакуйовувати з підтоплених внаслідок підриву Каховської ГЕС населених пунктів. Львів готовий до прийому українців, які постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС. Зараз чекаємо інформації від Херсонської ОВА.

«Наші служби упродовж трьох годин готові розгорнути прихистки. Досвід вже є», — підсумував Євген Бойко.

Схожі новини