Передплата 2024 ВЗ

На площі Ринок — інсталяція «Світлом надії»

Це велика конструкція з малюнків дітей з родин вимушених переселенців

Фото авторки
Фото авторки

На площі Ринок у Львові відкрили креативну інсталяцію дитячих малюнків «Світлом надії» (присвячена до дня захисту дітей). Це велика конструкція з малюнків дітей з родин вимушених переселенців. Організатор цієї інсталяції - Львівська міська рада.

У недільний день інсталяцію оглядають батьки з дітьми. Вона про важкий біль дітей, які змушені були переїхати в інше місто через війну рф. Не можна втрачати жодної миті дитинства, навіть в умовах війни.

Кожна деталь має своє символічне значення. Так, металеве риштування — про руйнування та втрату домівок. Полотна із дитячих картин створюють образ стін та даху, захист, який повинна мати кожна дитина. У самому центрі інсталяції розташоване серце, яке є символом невимовного болю, який переживають діти, але й сильної надії, що живе в їхніх серцях.

«Кожна картина, кожен колір і кожна форма розповідають власну унікальну історію. Ця інсталяція втілює потужну надію та віру у перемогу через мову мистецтва дітей», — зауважила співорганізаторка проєкту «Світлом надії» Наталія Павлюк.

Схожі новини