Передплата 2024 ВЗ

Кому яку: як правильно вибрати маску відповідно до типу волосся

  • 02.06.2023, 15:17
  • 893

Догляд за волоссям — це більше, ніж просто миття, розчісування й укладання. Аби дійсно покращити його стан, необхідно враховувати особливі потреби кожного з типів

Маска для волосся, яка підібрана правильно, може стати вашою головною зброєю, що допоможе досягти бажаного ефекту. На жаль, ідеального продукту не існує. Кучеряве, тонке, товсте і важке, жирне або тьмяне — для кожної структури потрібна трохи інша маска, орієнтована на особливі потреби такого волосся.

Засоби для фарбування

Призначені для пошкодженого волосся після фарбування, тобто після інтенсивної хімічної обробки. Через якийсь час вплив агресивної хімії негативно позначається на пасмах — вони починають сохнути, тьмяніти, втрачати колір (пігмент поступово вимивається зсередини). Таке волосся потребує зміцнення, зволоження, сильного захисту і регенерації. Спеціально призначені для боротьби з такою проблемою маски містять низку активних компонентів, що впливають на колір і закривають кутикули. Цінними інгредієнтами у їх складі є кератин та арганова олія.

Косметика для підсилення кольору

Це окрема категорія масок, які завдяки складу і дії можуть успішно застосовуватися як для волосся, пофарбованого в певний відтінок, так і для натурального, що потребує зміцнення і виділення природного кольору. Маски для різних відтінків, окрім компонентів для догляду, містять рослинні екстракти, що підсилюють певний колір. Поширеним інгредієнтом також є рослинна хна, яка підтримує колір і чудово підсилює відтінок волосся. Іншими інгредієнтами масок, що підтримують колір волосся, є: ромашка, екстракт листя волоського горіха, рицинова олія, кора кориці, корінь троянди.

Маски для відновлення

Порушена структура потребує інтенсивного лікування. Це волосся з високою пористістю — його кутикули сильно підняті, а його загальний стан ослаблений. Воно часто буває дуже сухим, може мати посічені кінчики. У такому разі маски повинні містити низку активних інгредієнтів з регенерувальними властивостями, наприклад, кератин, незамінні ненасичені жирні кислоти, вітаміни, пом’якшувальні і зволожувальні речовини. Засоби для пошкодженого волосся часто містять екстракти та екстракти паростків, а також гідролізовані протеїни.

Зміцнюючий та відновлюючий догляд

Такі маски засновані на натуральних і безпечних компонентах. Та повинні не лише чинити зовнішній ефект, але й допомагають запобігти надмірному випадінню. Насамперед вони живлять цибулини, тому у складі повинно міститися багато жирних кислот, вітамінів та амінокислот. Проте подібні засоби не допоможуть, якщо проблема випадіння пов’язана зі стресами чи гормональними порушеннями.

Засоби для тонкого волосся

Це легкі маски, які покращують структуру волосся, збільшуючи тим самим його товщину. Ефект недовговічний і шар, що наріс, змивається за якийсь час. Проте правильно підібрана маска покращує зовнішній вигляд волосся та водночас не обтяжує пасма, тому навіть заради нетривалого косметичного ефекту її варто використовувати.