Передплата 2024 «Добра кухня»

ЗСУ не дають росіянам здійснити ротацію у Бахмуті, — речник

  • 02.06.2023, 12:20
  • 1 188

Українські захисник у Бахмуті максимально виснажили і змусили ПВК «Вагнер» втекти із величезними втратами

Бахмут сьогодні. Фото ілюстративне із мережі
Бахмут сьогодні. Фото ілюстративне із мережі

Про це заявив речник Східного угруповання Сергій Череватий.

«Ми досягли головного: ми виснажили, вбили їх і заставили „Вагнер“ втекти і ми зараз наносимо потужні удари по їхньому угрупуванню і війська, які заходять замість „Вагнера“, м’яко кажучи, не дуже прагнуть це робити. Вони знають, що було з їх попередниками, їхній моральний стан далекий від оптимального», — пояснив він.

Череватий зазначив, що наразі ворог свої ротаційні заходи в Бахмуті прикриває потужним вогнем. За цю добу ворог 450 разів бив із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню по українських позиціях, здійснив 6 авіанальотів.

«Ми не даємо ворогу спокійно проводити ротацію, наносимо удари — 107 окупантів знищено, 126 зазнали поранення, знищили ворожий БМП, 7 гармат, самохідну артилерійську установку „Піон“, 3 польові склади з боєприпасами і 4 військових автомобілі», — додав він.

Також речник зазначив, що західні медіа «рознесли» слова ватажка «Вагнера» євгена пригожина про начебто перемоги в Бахмуті, опублікувавши неймовірні втрати угруповання.

«Цифри різні у втратах „Вагнера“ — і 60 тисяч і 100 тисяч. Проте багато хто погоджуються, що мінімум 20 тисяч вбитих при спробі взяти обласний центр це неймовірно багато», — підсумував він.

Схожі новини