Передплата 2024 ВЗ

Магнітні бурі у перших двох декадах червня

За прогнозами учених Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, у перших двох декадах цього місяця слід очікувати кілька спалахів геомагнітної активності різної інтенсивності, що можуть спричинити різні клопоти зі здоров’ям у людей залежно від опірності таким явищам їхнього організму, та одну триденну магнітну бурю категорії G1

Вплив розбурханої сонячними вітрами магнітосфери відчуємо уже на початку місяця. З вечора 1 червня до вечора 5 червня сила геомагнітних збурень коливати­меться від 4 до 3 балів. Найнебезпечнішим, тобто пі­ковим днем у цей період стане 2 червня. Вплив цих збу­рень можуть відчути не лише метеочутливі, метеозалежні і особи із вродженими та набутими патологіями і вадами здоров’я та люди похилого віку, а й неабиякий відсоток цілковито здорових людей.

Трибальної амплітуди коливань геомагнітне поле на­буде 7 червня. Їхній вплив буде слабким. Його відчують переважно метеозалежні та метеочутливі особи.

А ось 10 червня слід бути готовим до стрибка гео­магнітної активності до середнього рівня (4 бали). Вплив цих коливань знову можуть відчути не лише метеочутливі люди, а й особи із вродженими та набутими патологіями і вадами здоров’я, похилого віку, а й певний відсоток ціл­ковито здорових людей.

Ще одного геомагнітного збурення варто очікувати 16 червня. Вчені прогнозують його слабким. Однак варто бути готовим і до складнішого варіанта, оскільки за такий період наперед складно точно визначити бурхливість по­ведінки Сонця.

Завершиться друга декада триденною (із 18 по 20 червня, піковим днем якої має стати 20 число) магніт­ною бурею категорії G1 (слабка) амплітудою 5 балів. Це буде найсерйозніше випробування у зазначений період для метеочутливих та метеозалежних людей, осіб із вро­дженими і набутими вадами здоров’я, людей похилого віку, вагітних жінок та, зрештою, і для багатьох, здавалося б цілковито здорових людей.

Готуючись до проявів магнітних збурень та бур, збіль­шіть кількість рідини, яку споживаєте, — чистої води або трав’яного чаю, а алкоголь, як і жирну їжу, виключіть з раціону. Висипайтесь, уникайте стресу, на випадок заго­стрення хронічних захворювань тримайте під рукою до­машню аптечку. Одне слово, будьте обережні та дбайли­во ставтеся до свого організму, дотримуйтесь здорового способу життя та порад лікарів, аби примхи космічної по­годи не завдали вам шкоди.

Схожі новини