Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Десантникам 81-ї бригади передали комплект техніки

  • 01.06.2023, 10:05
  • 430

Бригадний комплект техніки — 3 пересувні авторемонтні майстерні, 5 лазне-пральних комплексів та 2 тентовані вантажівки DAF — привіз Петро Порошенко десантникам славетної 81-ї ОАеМБр, яка тримає фронт на Донеччині

«Ми сьогодні на Сході, щоб встигнути посилити захисників до початку нашого наступу», — зазначає п’ятий президент.

Перше, що по-хазяйськи оглядають військові - це майстерні з новеньким інструментом і верстатами. Тепер можна буде швидко полагодити техніку просто на місці в польових умовах, кажуть бійці. «Техніка знаходиться на виконанні бойових завдань, і не завжди доречно її евакуювати. Вся техніка ремонтується — від танчика до БМП. Кран-стріла — це така універсальна машина, що може виїхати, і краном ми можемо замінити пошкоджений радіатор. І танк буде через годину-дві у бойовому стані», — пояснює десантник.

На лазне-пральні комплекси — теж великий попит у військах, тим паче що попереду гаряче літо. Волонтери ГО «Справа Громад» з Фондом Порошенка поставили собі за мету до кінця року передати у війська 120 комплексів, а потреба вдесятеро більша. Утім, 81-а бригада сьогодні отримала повний комплект — 5 побутових комплексів. «Це мобільні бані, які будуть служити хлопцям на передовій. Там тяжко знайти умови, щоб помитися і комфортно себе відчувати. Ми дуже вдячні за ці лазні, які дійсно принесуть користь на передовій», — говорить боєць.

Як зазначає Порошенко, лазня на фронті - це турбота не лише про комфорт і бойовий дух, а й про здоров’я бійців.

Петро Порошенко згадує: бригада була створена у жовтні 2014 року, а вже в листопаді вступила в бій на ділянці Донецького аеропорту. «Оборона Донецького аеропорту, Водяне, Опитне, промзона Авдіївки, Світлодарзька дуга — і ось нині Бахмут та інші не менш важкі ділянки. Ці населені пункти дуже добре відомі нашим десантникам з 81 ДШВ. За них вони тримали оборону, і добре насипають ворогові і досі», — нагадав Порошенко.

«Подякував хлопцям за захист української землі. Настрій у них бойовий — вистачить на кілька десантних бригад», — говорить Петро Порошенко.

Схожі новини