Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Львів'ян запрошують послухати голоси степу

  • 30.05.2023, 14:55
  • 429

Степовий розспів — витончене, унікальне явище світової пісенної культури, що продовжує своє багатоголосе звучання на просторах Запорізького краю

Сьогодні, 30 травня, о 19.00, в Гарнізонному храмі Св. Апп. Петра і Павла (вул. Театральна, 11) звучатимуть голоси степу.

«Цю манеру виконання творча лабораторія степового розспіву „Євшан-зілля“ переймає від автентичних носіїв — учасників колективів „Надвечір‘я“ із села Водяне на чолі з Ганною Трошиною і „Токмачаночка“ із села Мала Токмачка під керівництвом Галини Левченко. Саме у їх виконанні давні пісні звучать так, як колись лунали у наших безкраїх степах», — розповіли організатори.

«Сьогодні села тимчасово окуповані російськими загарбниками. Але степ співає розлого й багатоголосо. Творча лабораторія степового розспіву „Євшан-зілля“ не припиняє творчих пошуків, виступів, зустрічей, збагачуючи культурний простір своєї рідної землі нотами степового розспіву. А також активно займається волонтерською діяльністю, допомагаючи Збройним Силам України», — йдеться в анонсі події.

Схожі новини