Передплата 2024 «Добрий господар»

Відкритий лист ТОВ «ГАЛІНВЕСТ»

  • 30.05.2023, 10:16
  • 1 121

ТОВ «Спільне Українсько-Австрійське підприємство «ГАЛІНВЕСТ» з приводу відеозвернення міського голови Львова Андрія Садового 29.05.2023

29 травня в мережі Інтернет, зокрема, на офіційних сторінках Facebook та Telegram-каналах було опубліковано відеозвернення міського голови Львова Андрія Садового до генерального прокурора з проханням стати на захист громади Львова.

Міський голова Львова, на наше переконання, у відеозверненні виголосив низку маніпуляційних та популістських тверджень напередодні розгляду Західним апеляційним господарським судом справи за апеляційною скаргою Львівської міської ради на рішення Господарського суду Львівської області від 02.03.2023 року (https://reyestr.court.gov.ua/Review/109 588 635) за позовною заявою Львівської міської ради до ТОВ «Спільне українсько-австрійське підприємство «Галінвест» (далі — ТОВ «СУАП «ГАЛІНВЕСТ»), Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, Державного реєстратора Солонківської сільської ради Михайла Живко про скасування державного акту, запису про державну реєстрацію земельної ділянки та скасування державної реєстрації права приватної власності Галінвесту на об'єкт нерухомого майна — промислово-продовольчий торговий центр на вул. Стара, 3 у Львові з одночасним припиненням права приватної власності ТОВ «СУАП «ГАЛІНВЕСТ» на об'єкт нерухомого майна — промислово-продовольчий торговий центр на вул. Стара, 3 у м. Львові.

Андрій Садовий у відеозверненні стверджує, що «Галінвест, власник Холодило, колишній комсомольський діяч, на початках Незалежності обманув міську владу, обласну владу і переписав на себе землі, майно. Йдеться про територію, де був розташований ринок „Добробут“, дуже багато нерухомості - 500 млн грн у нинішніх цінах».

У 1993 році Львівська міська рада надала виключно у постійне користування ТОВ «СУАП «ГАЛІНВЕСТ» земельну ділянку загальною площею 0,6600 га, кадастровий номер: 4 610 136 600:03:001:0067, яка розташована за адресою: м. Львів, площа Князя Осмомисла. Це підтверджено інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Згідно з інформацією Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, за територіальною громадою м. Львова в особі Львівської міської ради зареєстровано право комунальної власності на земельну ділянку загальною площею 0,6600 га, кадастровий номер: 4 610 136 600:03:001:0067, яка розташована за адресою: м. Львів, площа Князя Осмомисла, номер запису про право власності: 39 991 278; реєстраційний номер об'єкта нерухомого майна: 2 262 824 046 101, а за ГАЛІНВЕСТ зареєстровано лише право постійного користування земельною ділянкою, номер запису про інше речове право: 39 991 347.

Нагадаємо, все, що відбувалось з ринком «Добробут», лежить у площині юридичних процедур, які були реалізовані на підставі рішень відповідних органів Львівської міської ради та відповідних судових рішень. Україна — правова європейська держава, чинна в нашій державі система права зобов’язує всіх громадян дотримуватись «букви» Закону. Вимога дотримання законів стосується також міського голови Львова Андрія Садового.

Так, Вищий господарський суд України у постанові від 16.01.2007 року у справі № 1/170−13/41 (1/664−27/266) зазначив: частка Департаменту економічної політики та ресурсів Львівської міської ради вибула з власності СП ТОВ «ГАЛІНВЕСТ» в результаті банкрутства товариства та проведення санації, оскільки Департамент не виконав взятих на себе зобов’язань перед товариством. Суд також встановив, що Львівська міська рада учасником СП ТОВ «ГАЛІНВЕСТ» не була.

Ухвалами господарського суду Львівської області від 16.01.2003 року, від 10−16.01.2004 року у справі № 2/11−7/10 планом санації СП ТОВ «ГАЛІНВЕСТ» підтверджено закінчення процедури банкрутства (санації) товариства 16.01.2003 року у зв’язку з виконанням плану санації і відновленням платоспроможності боржника. Планом санації визначалось, що австрійська фірма «ОСТ-ІНВЕСТ-УНД-БАУПРОЕКТМЕНЕДЖМЕНТ-ГМБХ», яка є головним кредитором СП «ГАЛІНВЕСТ», виявила бажання взяти участь у санації боржника та стати головним інвестором. Заходом щодо відновлення платоспроможності СП «ГАЛІНВЕСТ» було зобов’язання інвестора про погашення боргу, визнаного судом, шляхом переведення на австрійську фірму боргу СП «ГАЛІНВЕСТ».

Викликає обурення те, що Андрій Садовий звинувачує ТОВ «СУАП «ГАЛІНВЕСТ» у завданні збитків львівській громаді на міфічну суму — пів мільярда гривень через нібито привласнення комунальної землі. Це є відверта неправда, адже земельна ділянка весь час перебувала і надалі перебуває у власності Львівської міської ради.

Садовий 16 років на посаді міського голови Львова не помічав «грубих порушень» і не оспорював правових підстав перебування ринку «Добробут» в центрі міста Львова. І лише зараз голосно заявив про нібито «грубі порушення». Така пригальмована часом пильність чиновника може свідчити лише про наявність прихованого мотиву в його діях, а власне —бажані захопити наше майно та бізнес.

ТОВ «СУАП «ГАЛІНВЕСТ» в особі власників до останнього не вірило, що причиною чинного конфлікту з міським головою Львова, який розпочався в 2022 році, стало ймовірне не отримання «долі» в нашій компанії, про що неодноразово нас попереджали.

Андрій Садовий у відеозверненні також заявив про те, що «на початках війни „чорні“ реєстратори почали це все переоформляти. Коли ми це побачили, поліція порушила кримінальне провадження, щоправда, прокуратура майже рік не може висунути звинувачення, хоча є висновок Міністерства юстиції, висновок Держгеокадастру. Це все „шито білими нитками“».

У 2021−2022 роках ТОВ «СУАП «ГАЛІНВЕСТ» дійсно вирішило провести державну реєстрацію права постійного користування земельною ділянкою шляхом внесення запису до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно на підставі документів, які ще у 90-х роках минулого століття були прийняті посадовими особами Львівської міської ради з метою залучення інвестицій в розбудову і розвиток товариства.

Рішення на землекористування ТОВ «СУАП «ГАЛІНВЕСТ» міська рада сама надала суду, а також надала їх і в прокуратуру. З огляду на це, дивним виглядає позиція Андрія Садового щодо тверджень у позові про підроблення документів на землекористування ТОВ «СУАП «ГАЛІНВЕСТ» при наявності рішень, які були прийняті протягом 1990−1994 роках посадовими особами Львівської міської ради. Львівська міська рада під керівництвом Садового не оскаржила цих рішень в судових органах, а лише визнала, що такі рішення були прийняті, про те не були виконані (реалізовані).

З приводу будівництва ринку промислово-продуктових товарів повідомляємо, що на підставі рішення Виконавчого комітету Львівської міської ради 20 серпня 1999 року № 445 «Про затвердження наказу директора департаменту землеустрою та планування забудови міста від 16.08.1999 року № 230», яким дозволено СП «ГАЛІНВЕСТ» проєктування незавершеної споруди готелю на вул. Старій в м. Львові під промислово-продовольчий торговий центр, та наказу департаменту землеустрою та планування забудови міста від 06 грудня 1999 року № 1610/665−07, яким було затверджено Акт державної технічної комісії про готовність закінченого будівництвом об'єкта до експлуатації від 03.12.1999 року, об'єкт нерухомості СП «ГАЛІНВЕСТ» на вул. Старій, 3, було введено в експлуатацію як промислово-продовольчий торговий центр.

Право власності ТОВ «СУАП «ГАЛІНВЕСТ» на промислово-продовольчий торговий центр «Добробут» виникло на підставі Акту державної технічної комісії про готовність закінченого будівництвом об'єкта до експлуатації від 03.12.1999 року та наказу Департаменту землеустрою та планування забудови міста № 1610/665−07 від 06.12.1999 року про затвердження цього акту, які підписані відповідними посадовими особами Львівської міської ради. Вищевказане повністю спростовує слова Садового про заволодіння майном територіальної громади, оскільки торгово-продовольчий центр, як нерухомість, ніколи не належав Львівській міській раді, а був збудований за кошти інвестора.

Ми також повністю відкидаємо маніпуляцію Садового про те, що товариство було зареєстровано у Москві.

Спільне підприємство «ГАЛІНВЕСТ» було створене за часів СРСР, тобто до проголошення Незалежності України, зокрема, на підставі Договору про створення спільного підприємства «ГАЛІНВЕСТ» від 11 січня 1990 року. Даний договір набрав чинності з моменту підписання, а підприємство вважалося діючим з моменту його реєстрації Міністерством фінансів СРСР. Відповідно до даного договору місце знаходження підприємства: СРСР, м. Львів.

Відповідно до Довідки № 05−06−01 Міністерства фінансів УРСР від 25.04.90 року, яка видана Зведеним валютно-економічним відділом Міністерства фінансів УРСР, Спільне підприємство «Галінвест» внесено в Реєстр спільних підприємств, створених в УРСР за участю радянських, іноземних організацій, фірм і органів управління. Реєстровий № 1627. Тобто Товариство було створено відповідно до вимог законодавства, яке діяло на той час.

Вказана обставина використана Андрієм Садовим виключно як маніпулятивна з метою пов’язання з країною агресора. Проте єдиним засновником ТОВ «СУАП «ГАЛІНВЕСТ» є австрійська фірма «ОСТ-ІНВЕСТ-УНД-БАУПРОЕКТМЕНЕДЖМЕНТ-Г.М.Б.Х».

І останнє, щодо твердження Андрія Садового про те, «якщо не працюють чесні суди — працюють суди Лінча». Дозвольте принагідно нагадати Андрію Садовому історію «судів Лінча».

Суд Лінча — це самосуд у США, призначення та виконання кари не уповноваженими на це особами; метод діяльності агресивно налаштованого населення, Ку-клукс-клану тощо. «Суди Лінча» у США відбувалися аж до середини 20 століття. Їх жертвами стали близько 3500 афроамериканців і 1300 білих. Палата представників США визнала, що «суд Лінча» — убивство людини, підозрюваної у правопорушенні, натовпом без судового процесу — є злочином федерального рівня. А тому заклики керівника громади Львова про можливість запровадити «суд Лінча» в Україні в межах цієї судової справи є неприпустимими. Нами готується звернення в правоохоронні та судові органи для надання оцінки таким словам Садового. Така поведінка і висловлювання міського голови Львова також є неприпустимим тиском на суд напередодні розгляду справи апеляційним судом.

В будь-якій цивілізованій країні після таких неправдивих, маніпулятивних висловів ще із закликами можливого застосування насильства будь-який чиновник в кращому випадку був би відправлений у відставку або взагалі притягнутий до кримінальної відповідальності.

У зв’язку з цим, вимагаємо від міського голови Львова Андрія Садового утриматись від маніпулятивних впливів на час розгляду справи Західним апеляційним господарським судом, оскільки в них немає жодного правового підґрунтя, а є популістський зміст дискредитувати нашу компанію в очах громадськості. Нас лякає той факт, що в правовій державі керівник громади міста під надуманим приводом ініціював судовий процес з метою створити правові підстави для можливого захоплення приватного підприємства і заради досягнення своїх бізнесових інтересів, для чого погрожує застосуванням суду Лінча.

Схожі новини