Передплата 2024 «Добрий господар»

Зрадник Волошин втік, але за його наклепом триває судилище над воїном-десантником Погребиським

  • 23.05.2023, 12:08
  • 3 122

Попри те, що екснардепу від ОПЗЖ Олегу Волошину в Україні інкримінують державну зраду, за його наклепом продовжують судилище проти депутата Київради від «Європейської Солідарності», десантника Олександра Погребиського

Олександр Погребиський
Олександр Погребиський

Про це Погребиський повідомив у Facebook.

«Сьогодні відбулось чергове засідання у справі, в якій нардеп від ОПЗЖ Волошин, який підозрюється у держзраді, звинувачує мене у нападі на нього», — написав Погребиський.

«Хочу нагадати всім, що ще досі тягнуться скандальні справи у Марусі Звіробій та Софії Федини, так само в Андрія Антоненка та Юлії Кузьменко», — нагадав військовий. Погребиський також повідомив, що Печерський суд знову переніс засідання — на 17 серпня.
Як відомо, 21 липня 2020 року Олександр Погребиський біля Верховної Ради став випадковим свідком інциденту, коли нардепа Волошина на знак протесту проти його антиукраїнських заяв з трибуни парламенту облили зеленкою.

«З мого боку не було абсолютно жодних дій, у яких мене можна звинувачувати. Я вважаю, що це — абсолютно політичний тиск на мене як на опозиційного українського політика. Це є політичним тиском на політичну партію „Європейська Солідарність“, зокрема через ці судові справи», — пояснив тоді Погребиський.

«Якби СБУ вчасно реагувала на антидержавні заклики народних депутатів, зокрема Волошина, коли він дозволяв собі з трибуни казати, що українська держава є не суверенною, то можливо ці люди, які таким чином намагалися його виховати, не робили цих речей», — вважає Погребиський.

«Мені, на відміну від представників влади чи проросійських політиків, нічого боятися. Я захищав і захищаю свою Батьківщину», — наголосив депутат від «Європейської Солідарності».

За наклепом Волошина Олександра Погребиського затримали силовики. Печерський райсуд Києва відпустив його під особисті зобов‘язання лідера «ЄС» Петра Порошенка та народних депутатів. Всі ці роки розгляд справи затягувався через постійну неявку до суду Волошина та його представників.

«Ця справа — це політичний тиск з боку представників ОПЗЖ. Партії, яка є не просто опозиційною в політичному плані для партії, яку я представляю — „Європейська Солідарність“, а опозиційною для всієї держави загалом. Та риторика і ті тези, які несуть представники цієї партії, народні депутати і Волошин, є ворожими до державного суверенітету, незалежності нашої з вами держави. І, звісно, це політичний тиск на своїх політичних опонентів за допомогою заяв, ось такого притягнення до справ представників політичних опонентів», — заявив Погребиський після чергового зірваного засідання суду.

«Хочу зазначити, що ні я, ні політична партія „Європейська Солідарність“ не боїмося посіпак кремля і не боїмося їхнього брудного тиску. Бо ми знаємо, що ми відстоюємо. Ми готові відстоювати до кінця незалежність, територіальну цілісність — і не тільки у парламентській площині. як це робить „Європейська Солідарність“. У „Європейській Солідарності“ багато представників — учасників війни проти РФ, які в будь-який момент за покликом держави готові у законний спосіб взяти до рук зброю і йти захищати свою Батьківщину», — сказав Погребиський у квітні 2021 року.

14 вересня 2022 року Печерський суд прислав чергову повістку Олександру Погребиському, який після бойової травми на фронті проходив лікування. «Цікавим є той факт, що попередня повістка про виклик в Печерський суд була на 09 березня 2022 року. І я з‘явився, бо виконую свої процесуальні зобов‘язання, але суддів, що там суддів… суд був зачинений», — повідомив депутат-десантник.

Як повідомляли ЗМІ, проросійський депутат Волошин втік з України ще до повномасштабного вторгнення.

Депутат Київради від «Європейської Солідарності», лідер ветеранської організації «Res_Publika. Брати по Зброї» Олександр Погребиський 24 лютого у партійному офісі долучився до організації батальйону тероборони. Погребиський брав участь у захисті столиці та евакуації мешканців Ірпеня, одним з перших увійшов до щойно звільненої від окупантів Бучі і показав моторошні кадри сплюндрованого містечка.

«Ми заїхали одними з перших разом із патрульною поліцією. Те відео із розстріляними цивільними на дорозі, яке бачив весь світ, я знімав на телефон з машини. Це був просто жах… З 2014 року для мене це було найважче. Я багато чого бачив, але Буча залишиться в моїй пам’яті на все життя. Ці розстріляні цивільні… Ми знаходили вбитих хлопців-активістів поруч в недобудовах. З них знущались. Одному викололи очі, відрізали ніс і застрелили. Просто нелюди», — розповів військовий в інтерв'ю виданню «Цензор.НЕТ».

Після звільнення Київщини Олександр Погребиський продовжив службу у 46-й бригаді Десантно-штурмових військ, яка брала участь в боях за звільнення Херсонщини та на Донбасі в районі Бахмута і захищала Соледар. У боях отримав контузії і поранення.

Зараз сержант Олександр Погребиський проводить навчальну підготовку для мобілізованих в Десантно-штурмові війська.

Схожі новини