Передплата 2024 «Добра кухня»

Від боротьби за повернення втрачених посад заступники міського голови Дрогобича відмовились

Вже два тижні минуло відтоді, як депутати Дрогобицької міськради відправили у відставку трьох заступників міського голови — Ігоря Германа, Володимира Коцюбу та Романа Москалика

На своє звільнення всі вони спочатку відреагували традиційним способом — подали відповідні позовні заяви, опротестували депутатське рішення в суді. Але дуже швидко, буквально на другий день, від боротьби у суді за повернення втрачених посад відмовились. Забрали назад свої позовні заяви. Багато хто в Дрогобичі вчинок колишніх заступників розцінив, як добрий знак. Як сигнал того, що на наступному пленарному засіданні XXXVII сесії міськради, яке було заплановано на 16 травня, обранці територіальної громади, отримавши карт бланш не тільки на оперативну, а й на безболісну, не обтяжену ймовірними наслідками судових рішень процедуру, швиденько поставлять крапку у цій кадровій історії. Обговорять кандидатури претендентів на керівні посади та віддадуть перевагу найдостойнішим. Але, як показали наступні події, найпростіший, найоптимістичніший прогноз розвитку подій не знайшов підтвердження у сесійній залі: через неявку депутатів засідання не відбулось. Що це означає?

За інсайдерською інформацією, справжня причина неявки більшості депутатів полягає в тому, що «торг» за посади звільнених заступників ще не завершився.

Тарас Кучма, міський голова Дрогобича, проводячи інтенсивні зустрічі з членами усіх депутатських фракцій, представників девʼяти політичних сил, які за результатами минулих виборів сформували депутатський корпус Дрогобицької ОТГ, ще не вийшов на «формулу», яка б задовольнила і його, і опонентів.

Оскільки в Дрогобичі найбільшу електоральну підтримку отримали обранці «Удару» та «Європейської Солідарності», то не дивно, що позиція цих двох фракцій щодо майбутніх заступників міського голови має найбільший вплив. Але недаремно кажуть, що апетит приходить під час їжі. Тепер, якщо лише інсайдерська інформація правдива, депутати буцімто претендують і на інші керівні посади у виконавчих органах Дрогобицької міськради — такі, наприклад, як департамент міського господарства та два управління — культури та освіти. Ситуація остаточно проясниться наступного тижня, якщо, звісно, дійде до проведення недавно зірваного пленарного засідання, на якому, крім обговорення кандидатур претендентів на керівні посади, обранцям територіальної громади запропонують розглянути близько 50 інших питань.

Схожі новини