Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Наступного тижня відбудеться «Рамштайн», — міністр

  • 20.05.2023, 18:00
  • 597

Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що наступного тижня збереться чергове засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн»

Олексій Резніков. Фото із мережі
Олексій Резніков. Фото із мережі

Щодо формування так званої коаліції винищувачів, яка забезпечить навчання українських льотчиків на винищувачах четвертого покоління, Резніков наголосив, що зміцнення протиповітряної та протиракетної оборони залишається пріоритетом України.

«Наші повітряні аси не менш майстерні, ніж українські екіпажі Patriot'ів, Iris'ів чи NASAMS'ів. Впевнений, що вони зроблять свою роботу на найвищому рівні. Хочу звернутися до усіх громадян України. Рішення, які сьогодні ухвалюють наші партнери щодо літаків — це важливий етап, але не кінець шляху. Знадобиться час, ресурси і багато дуже кваліфікованої праці, доки наше небо стане безпечнішим. Треба набратися терпіння. Зміцнення ППО/ПРО залишається нашим пріоритетом № 1. Наземні системи — від ПЗРК то потужних батарей — та ракети до них незмінно у фокусі. Про це, зокрема, ми будемо говорити з колегами на черговій зустрічі у форматі Рамштайн наступного тижня. Тримаймо стрій. Перемога буде», — наголосив Резніков.

Схожі новини