Передплата 2024 ВЗ

«Вічна краса, яка стала присягою на вірність Україні»

  • 18.05.2023, 21:28
  • 838

Вишиванка — це вічна краса, яка стала присягою на вірність Україні - про це пише у Facebook п’ятий Президент Петро Порошенко. Разом з однодумцями він сфотографувався біля партійного офісу у вишиванках

«Комусь дісталася дідова чи бабина вишиванка, яку вони зберегли, не виміняли на хліб у часи голоду, пронесли крізь окопи, криївки і табори. Розгортаючи її, онук чи правнук присягає ніколи не зректися своєї мови, віри, пам’яті про минуле. Комусь батько чи матір передали вишиванку, у яких вони приходили до пам’ятника Шевченку, читали переписані від руки вірші Стуса, ризикуючи виключенням з університету чи навіть свободою. Приміряючи її, дочка чи син присягають, що нікому не відібрати в них Дніпра і Бугу, Донбасу і Криму», — зазначає п’ятий президент.

«Тисячі і тисячі родин в наші дні купують собі і дітям вишиті сорочки, щоб у часи війни вийти в ній на вулицю на знак гордості за свою країну, наших воїнів. Вишивку воєнного часу вони будуть берегти і передавати наступним поколінням, як свідчення єдиної волі перемогти. Так ми розуміємо смисл вишиванки. Так розуміють його і рашисти. Тому на окупованих територіях полюють за людьми у вишиванках. Тому люди там ховають вишитий одяг разом з українським прапором, чекаючи на день визволення, який незабаром прийде. Здичавіла московська дума тепер пропонує заборонити сполучення синього і жовтого кольорів. Наступною буде заборона носити вишитий одяг і дивитися на пшеничний лан під синім небом», — пише Порошенко.

«Що ж, як казав поет „нехай собі як знають, божеволіють, конають, нам своє робить“. Нам захищати Україну, підтримувати ЗСУ. Робимо все, щоб наші воїни якнайшвидше повернулися додому з перемогою. Щоб герої вийшли з нами на вулицю у вишиванках, які для всього світу стануть не лише символом нашої краси, а ще й символом нашої української перемоги», — переконаний Петро Порошенко.

Схожі новини