Передплата 2024 ВЗ

У Китаї просять посольства прибрати знаки на підтримку України, — ЗМІ

  • 16.05.2023, 19:45
  • 814

Китай закликав іноземні посольства та міжнародні організації у Пекіні не використовувати зовнішні стіни своїх будівель для «політичної пропаганди». Очевидно, йдеться про знаки на підтримку України

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Як відомо, посольства у Пекіні розмістили вивіски із зображенням українського прапора та повідомленнями китайською та англійською мовами, зокрема — #StandWithUkraine, щоб продемонструвати солідарність із Україною.

Тому Міністерство закордонних справ Китаю від 10 травня посольства та міжнародні організації закликали не використовувати зовнішні стіни своїх будівель для пропаганди і «уникати конфліктів між державами».

Цей крок спричинив негативну реакцію дипломатів Європи та інших країн. Ніхто з них не зняв вивіски. Серед посольств у Пекіні, які демонструють підтримку України, є посольства Канади, Німеччини та Польщі.

У повідомленні також йдеться про те, що посольства і міжнародні організації «зобов'язані дотримуватися китайських законів і правил», хоча Китай поважає дипломатичний імунітет відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні зносини.

Лист також надіслали всім дипломатичним місіям у Китаї. Деякі посольства теж вивішують веселковий прапор, символ гордості і різноманітності сексуальних меншин.

Європейський дипломат розкритикував позицію Китаю, заявивши, що немає жодних розумних підстав перешкоджати державі висловлювати свої наміри, і що вони не будуть виконувати це прохання.

Схожі новини