Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На варті кордону — чотирилапі мисливці

  • 16.05.2023, 12:00
  • 432

Усі ми звикли бачити мужніх та відважних вівчарок на службі у військових. Та сьогодні ми познайомимо вас зі справжніми мисливцями, які чудово зарекомендували себе на службі у прикордонників

До вашої уваги англійський спрінгер-спанієль. Це природжені мисливці, які не поступаються у роботі з пошуку зброї чи наркотиків. А ще вони найбільші серед спанієлів. Здавна цих собак мисливці брали на полювання, а тепер вони допомагають прикордонникам полювати на контрабанду.

«Ці собаки прекрасні помічники в охороні державних рубежів, тому я обрав саме такого напарника — Берні. Він надзвичайно спритний, має хороші робочі якості та найважливіше — гострий нюх. Кращого напарника по службі не знайти», — переконаний прикордонник Юрій Процак.

Юрій займається кінологією уже 7 років. Зараз його підопічний Берні навчається на пошук наркотичних речовин.

«Як на мене, спанієлі найкращі серед службових собак. Вони невеликі за розмірами, проте не поступаються у роботі великим собакам», — поділився кінолог.

Тож, зовсім скоро Юрій та Берні вирушать на кордон, адже попереду у них почесна та відповідальна справа — охорона державних рубежів.

Схожі новини