Передплата 2024 ВЗ

П’ятий президент закликав парламент Греції визнати ПВК Вагнер терористичною організацією

  • 13.05.2023, 11:14
  • 674

Петро Порошенко в інтерв'ю грецькому телеканалу Skai TV закликав владу Греції визнати ПВК «Вагнер» терористичною організацією

Порошенко. Фото: Європейська Солідарність
Порошенко. Фото: Європейська Солідарність

П’ятий президент також зазначив, що Україна розраховує на підтримку Греції у питанні членства в НАТО.

«Мій заклик до грецького народу, парламенту, уряду визнати ПВК „Вагнер“ терористичною організацією. Це допоможе нам зупинити і перервати фінансування цієї організації, зупинити злочинну діяльність по всьому світі», — наголосив Порошенко.

«Ми розраховуємо на вашу підтримку в отриманні Україною запрошення від усіх країн-членів стати членом НАТО. Ми демонструємо, що друга за величиною армія у світі, більша за чисельністю, більша за кількістю зброї, амуніції та авіації, не може зробити нічого зі Збройними Силами України та українським народом. І це диво, це те, як ми здивували світ», — констатує Порошенко.

«Бахмут — це диво. Тому, що путін обіцяв взяти Бахмут 10 місяців тому. Це крихітне місто тепер відоме на весь світ, як і Буча, і Маріуполь. путін повністю зруйнував Бахмут», — зауважує Петро Порошенко.

Він також закликав союзників пришвидшити постачання необхідного озброєння та боєприпасів, бо від цього залежить ефективність українського наступу.

«Це головним чином залежить не лише від морального духу України, у нас його більш, ніж достатньо, все залежить ще і від зброї, що постачається зараз. Від амуніції, ми досі чекаємо, протягом наступних двох тижнів, додаткової великої порції амуніції», — пояснює Порошенко.

«Так, ми маємо дуже ефективного дипломата, кращого у світі, який забезпечує мирні переговори з путіним, знаєте його ім'я? Збройні Сили України. Ми мали чудові перемовини у березні, коли путін був біля Києва, другий раунд перемовин, коли він був біля Харкова, третій у Херсоні. І це пункт номер один — чим сильнішими будуть Збройні Сили, тим успішнішою буде наступальна операція», — наголошує Порошенко.

Схожі новини