Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Тренерку з плавання оштрафували

Наталію Логин, тренерку відділення плавання ДЮСШ імені Івана Боберського у Дрогобичі, визнано винною у цькуванні однієї із своїх вихованок та оштрафовано на 850 грн

Такий висновок зробили у Дрогобицькому міськрайонному суді, де позивач звинуватив тренерку у систематичному психологічному тиску на ії підопічну.

У матеріалах цієї тривожної не тільки для самої обвинуваченої, а й, мабуть, для всього колективу ДЮСШ імені Івана Боберського справи, вказано, що тренерка «кричала, психологічно тиснула на свою ученицю та негативно до неї ставилась». Подібне непедагогічне ставлення не минулося без наслідків для ії учениці. Дівчина дістала страх та не хотіла відвідувати заняття з плавання.

У суді батьки дитини, аргументуючи свої претензії до наставниці, спробували довести, що вона упереджено ставилася до їхньої доньки, намагалася не допустити до змагань з плавання. Сама Наталія Логин своєї провини не визнала. На її думку, позивач не конкретизував, у чому саме полягає ії негативне ставлення до вихованки. Нагадала й про те, що з 1 вересня 2020 року не тренує дівчинку, яка має до неї претензії. А раз так — не могла ухвалювати рішення щодо її допуску чи недопуску до змагань.

Історія Наталії Логин викликала резонанс серед ії колег як з відділення спортивного плавання ДЮСШ імені Івана Боберського, так й інших секцій. Звісно, що думка цих людей, їхня особиста оцінка того, що сталося, має значення. На жаль, ніхто з них не побажав офіційно, на «мікрофон» висловити власну позицію. Це на засадах анонімності зробив один із колишніх керівників спортивної установи, який не один рік працював разом із тренеркою з плавання та добре знає ії. Цікаво, що після його демісії виконувачкою обов’язків директорки призначили саме Наталію Логин.

На його переконання, «тренувати дітей у басейні, стежити за процесом та дбати про те, щоб ніхто з них не травмувався, спокійним, тихим голосом — неможливо. Всі наставники там „рвуть“ свої голосові зв’язки. Інакше діти їх не почують. То вам — не заняття у шаховій школі, де тренер з підопічними напівшепотом може спілкуватись».

Як сказали нам у ДЮСШ імені Івана Боберського, Наталія Логин у своєму доробку має немало досягнень. Виховала не одного чемпіона Львівської області з плавання. Її сьогоднішній статус - старший тренер, методист.

Схожі новини