Передплата 2024 ВЗ

На Донеччині загинув журналіст французького видання AFP

  • 10.05.2023, 11:15
  • 652

На сході України 9 травня внаслідок ракетного обстрілу загинув відеожурналіст французького інформаційного агентства Agence France-Presse (AFP) Арман Солдін

Арман Солдін. Фото: AFP News Agency
Арман Солдін. Фото: AFP News Agency

Про це AFP повідомило у Twitter.

«Ми пригнічені, дізнавшись про смерть відеожурналіста AFP Армана Солдіна сьогодні на сході України. Усі наші думки з його родиною та близькими», — йдеться в повідомленні.

Французьке видання Lemonde з посиланням на колег Солдіна пише, що 32-річний журналіст загинув поблизу Бахмута на Донеччині, коли команда AFP потрапила під ракетний обстріл із «Градів». Ракета влучила неподалік від місця, де лежав Солдін. Решта команди не постраждала.

Солдін був громадянином Франції. Він перебував у складі першої команди AFP, яку відправили в Україну після початку повномасштабного вторгнення росії 24 лютого 2022 року, і прибув наступного дня. Від вересня 2022-го Солдін жив в Україні, керував роботою команди й регулярно їздив на передову на сході та півдні.

За даними Інституту масової інформації, Арман Солдін став 57-м медійником, який втратив життя унаслідок російської агресії, та 10-м журналістом, загиблим під час виконання професійної діяльності.

Схожі новини