Передплата 2024 «Добра кухня»

Адвокат лаври погрожує судом: причина

  • 10.05.2023, 09:22
  • 746

Адвокат чоловічого монастиря Києво-Печерської лаври, що нині незаконно окупована українським філіалом російської православної церкви, заявив про подачу до Подільського райсуду Києва позову щодо захисту честі, гідності та ділової репутації - вимагає спростувати «недостовірну інформацію» з сюжету «5 каналу»

Про це протоієрей Микита Чекман написав у себе в Telegram-каналі.

«01.05.2023 «5 канал» розповсюдив відеозапис «Позов заповідника «Києво-Печерська лавра» до УПЦ мп: підготовче засідання перенесли на 5 червня». Впродовж усього відеозапису мене, як адвоката, називають «представником московських попів, ексвласників Києво-Печерської лаври». Наголошую, що я, Чекман Микита Петрович, є представником Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври/Чоловічий монастир/Української Православної Церкви (УПЦ), що в цій справі є Відповідачем, але ніяк не «УПЦ мп», — зазначив юрист.

Він вважає інформацію журналістів 5 каналу «недостовірною, поширеною з використанням неповних, перекручених відомостей, що несуть негативні асоціації», маючи на увазі «приналежність до певної неіснуючої структури(„мп“)».

Тож Чекман просить суд зобов’язати «5 канал» принести публічні вибачення за «поширення недостовірної інформації» в етері програми «Час новин».

Далі він закликає усі ЗМІ не називати московський патріархат — московським патріархатом та «іншими, іноді зовсім некультурними, образливими найменуваннями чи порівняннями». Наполягає, що існує лише «Українська Православна Церква».

«5 канал» поки не отримував офіційного повідомлення про позов.

Схожі новини