Передплата 2024 «Добрий господар»

Важкоатлети Львівщини здобули нагороди на чемпіонаті України

  • 08.05.2023, 14:20
  • 709

У суботу, 6 травня, завершився Чемпіонат України серед юнаків та дівчат до 15 та до 17 років. Представники зі Львівщини вибороли кілька нагород

Важкоатлети. Фото: Львівська ОВА
Важкоатлети. Фото: Львівська ОВА

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Зокрема, серед дівчат до 15 років бронзові нагороди у ривку, поштовху та сумі двоборства у ваговій категорії до 81 кг здобула важкоатлетка зі Львова Віталіна Мицак. Її тренує Тетяна Малявська.

Також три бронзові медалі виграла львів'янка Софія Мулик серед дівчат до 17 років у ваговій категорії до 76 кг. Її тренують Сергій Тузяк, Василь Плюта та Віктор Кінарьов.

«Беззаперечним лідером перегонів юнаків до 15 років у ваговій категорії до 55 кг став цьогорічний призер Кубка України серед чоловіків Віталій Сорока. Спортсмена тренує Олександр Корчинський. У його активі три золоті нагороди. Срібло у ривку в цій же ваговій категорії здобув Маркіян Мочерад, якого тренує Тарас Кінах. Обидва спортсмени зі Львова», — йдеться у повідомленні.

Спортсмен із Жидачева Сергій Лишега зібрав весь комплект золотих медалей у ваговій категорії до 67 кг. Відтак, він випередив найближчого суперника на 22 кг. Також вперше виконав норматив майстра спорту України. Спортсмен тренується під керівництвом важкоатлета Юрія Лишеги.

Крім того, серед юнаків до 17 років бронзові нагороди у поштовху та сумі двоборства вагової категорії до 55 кг виборов ще один вихованець Юрія Лишеги — Андрій Лишега. На змаганнях молодому спортсмену вручили посвідчення майстра спорту України, норматив якого він виконав на звітному юнацькому Чемпіонаті України восени.

Три срібні медалі серед юнаків до 15 років у ваговій категорії до 96 кг також зміг вибороти Василь Лисак з Самбора.

Зазначається, що Віталій Сорока, Сергій Лишега та Василь Лисак продовжать підготовку до Чемпіонату Європи серед юнаків до 15 та до 17 років у складі збірної команди України.

Схожі новини