Передплата 2024 ВЗ

Відбулося перше засідання робочої групи щодо виплат в армії

  • 06.05.2023, 14:15
  • 868

У Верховній Раді України створена робоча група, яка має напрацювати пакет «воєнних законопроєктів», вирішити проблему повернення виплат, враховуючи принцип справедливості

Фото із сайту Європейської Солідарності
Фото із сайту Європейської Солідарності

Про це повідомила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко. Вона також зазначила, що група провела перше засідання.

«Про створення такої групи з листом до ВР звернулися Головнокомандуючий В. Залужний і його колеги, порекомендувавши включити в її склад військових», — нагадала Геращенко.

«Перше засідання групи відбулося в пʼятницю. „Європейська Солідарність“ запропонувала конкретні ініціативи по секвестру бюджету, аби перерозподілити кошти з доріг і марафону, інших корупційних і лобістських статей на ЗСУ», — зауважує народна депутатка.

Також «Євросолідарність» пропонує унормувати інші проблеми, збільшити військовим відпустки, спростити демобілізацію поранених.

«Важливо не затягувати процес в рамках робочої групи. Наполягаємо, аби пакет законопроєктів ми разом напрацювали якнайшвидше і прийняли вже на найближчому засідання ВР», — пише Геращенко.

Раніше депутати з фракції «Європейська Солідарність» ініціювали поправки до закону, які дозволяють перерозподілити понад 90 мільярдів гривень на доплати 30 тисяч військовим.

«Ми щотижня буваємо на зустрічах з військовими, на лінії фронту, на полігонах. Ті підрозділи, які вийшли з лінії фронту на злагодження, працюючи по двадцять годин на добу, освоюючи нову техніку, проходячи реабілітацію, отримують зарплату приблизно 22 тис грн. Це нормально для воюючої країни? При тому, що дуже часто воїни самі заправляють свої авто, а ще в них є родини, які треба утримувати. Дико чути, що 30 тис. доплати для воїнів це забагато, коли бачимо по бюджету, що кошти є», — наголосила під час брифінгу Ірина Геращенко.

Схожі новини