Передплата 2024 «Добрий господар»

Кабмін схвалив зниження призовного віку

  • 06.05.2023, 08:15
  • 927

Кабінет міністрів схвалив зміни до законопроєкту «Про військовий обов’язок та військову службу», зменшивши граничний вік призовників на військовому обліку з 27 до 25 років

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Про це повідомив постпред уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

«Схвалено проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про військовий обовʼязок і військову службу». Законопроєктом передбачено внесення змін до статей 15, 18, 18−1, 37 ЗУ «Про військовий обовʼязок і військову службу», спрямованих на зменшення граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25-річного віку», — йдеться у повідомленні.

Для того, аби законопроєкт набув чинності, його має розглянути Верховна Рада.

Наступним кроком має стати подання законопроєкту до парламенту.

4 травня цю ініціативу запропонували у Міноборони. Там заявили, що прибуття чоловіків віком до 27 років до ТЦК та СП супроводжується чергами, фінансовими витратами і створює зайве навантаження на медичних працівників.

«Ці зміни продиктовані тим, що під час дії режиму воєнного стану відсутня потреба в перебуванні громадян на військовому обліку призовників до 27 років», — зазначили у відомстві.

Також у МОУ повідомляли, що «тривале перебування на військовому обліку призовників під час дії воєнного стану призводить до того, що значна кількість придатних до військової служби громадян, які не мають статусу військовозобов'язаних, не може бути залучена до військової служби за призовом під час мобілізації».

Схожі новини