Передплата 2024 «Добра кухня»

На День Львова мер Скадовська приготує морську юшку, а підприємець з Донбасу даруватиме… вугілля

Фестиваль «Львів — місто міст» присвятять нашим мужнім захисникам — для збору коштів на дрони для 125-Ї бригади

Це вугілля з Донеччини, яке даруватимуть львів’янам, які на ярмарку у Стрийському парку придбають шкіряні вироби за понад 300 гривень. Фото Христини Лебедь
Це вугілля з Донеччини, яке даруватимуть львів’янам, які на ярмарку у Стрийському парку придбають шкіряні вироби за понад 300 гривень. Фото Христини Лебедь

6−7 травня, Львів святкуватиме День народження — 767 років з дати першої згадки про місто. Попри війну, мерія вирішила потішити львів'ян та гостей розважальними заходами. Гучних святкувань не буде. Заплановані ярмарки, скромні фестивалі з виступами хедлайнерів, їх акцент — зібрати гроші на фронт, подякувати захисникам за мирне небо.

З нагоди свята в суботу та неділю львівські трамваї і тролейбуси виїдуть на маршрути у патріотичних строях — прикрашені національними прапорцями і прапорцями із гербом Львова.

У неділю, 7 травня, у Стрийському парку відбудеться фестиваль-ярмарок «Львів — місто міст». У Стрийському парку зберуться вимушені переселенці із Донеччини, Луганщини, Херсонщини, Харківщини, Сумщини, Київщини, Запоріжжя та Криму.

«Львів прихистив чимало українців, які наповнили це місто своїми історіями, традиціями, емоціями… Хочемо, щоб все це вони показали у Львові.
Гості ярмарку у Стрийському парку дізнаються про культурні особливості з прифронтових і окупованих регіонів, долучаться до збору коштів для потреб Збройних Сил України, — сказала для „ВЗ“ начальниця управління туризму Львівської міської ради Христина Лебедь. — Буде експозиція робіт кримськотатарського орнаменту, виставка „Мистецтво, що пережило окупацію“, розповідь про цікаві місця Маріуполя та Львова, віртуальна подорож на острів Джарилгач».

На сцені виступатимуть виконавці із Луганської обласної філармонії, музикант із Старобільська Сергій Летучий. Також хедлайнерами заходу буде співак Віктор Павлік.

У гастрономічній зоні ярмарки буде не лише смачно, а й пізнавально.

Мер Скадовська Олександр Яковлєв приготує для гостей морську юшку, поділитися рецептом. Кав‘ярні з Ірпеня пригощатимуть київською кавою, а кримчани — східними ласощами. Також на ярмарку можна буде скуштувати солодощі від двох кав’ярень з Херсону.

За донат на дрони для 125-ї бригади, можна буде придбати вироби ручної роботи від митців із східної України. Зокрема, на ярмарку продаватимуть аромосвічки у біорозкладних ємностях з переробленої кавової гущі з символічними ароматами різних регіонів України.

«Фішка» цього ярмарку — презент для львів‘ян справжнього донецького вугілля. Христина Лебедь каже, вугілля надіслали до Львова поштою. Один підприємець та митець з Донеччини, який виготовляє шкіряні вироби, даруватиме вугілля кожному, хто придбає у нього виробів на понад 300 гривень.

«Вугілля — символ Донеччини, зараз там все окуповано, — продовжує розмову Христина Лебедь. — На Донеччині мешкають батьки цього підприємця, які переслали поштою вугілля — для сувенірних презентів львів'янам. Вугілля — елемент, який об'єднує тих людей».