Передплата 2024 «Добра кухня»

росія не застосовує у війні проти України сучасні літаки, — речник

  • 02.05.2023, 17:30
  • 916

Повітряні сили України не зафіксували факти застосування російських літаків Су-57 та Су-75 у повітряному просторі України

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

«У них є літак Су-57, який вони показували на виставках часто, є літак також Су-75. Той з двома двигунами, той з одним. Це такі „суперлітаки“, як вони називають, шостого покоління, про які не раз писали їхні пабліки, що вони на фронті показали, десь кидали ракети. Повітряними силами України не зафіксовано фактів застосування цих літаків у повітряній агресії проти України», — повідомив Ігнат, додавши, що не можна заперечити, що ворог дистанційно застосовував їх.

Він додав, що росія має достатньо інших літаків та гелікоптерів, які найчастіше застосовують на лінії бойового зіткнення. Також Ігнат зазначив, що рф любить вихвалятися танками та літаками на парадах, однак у світовій практиці акцент роблять на інших технологіях, ніж рекламує рф.

Зокрема, повітряні сили всіх країн світу не роблять ставку на те, що демонструє росія на аваіашоу — виконанні різних маневрів літака, адже на сьогодні це не відіграє великої ролі в бою. Зокрема, США, які є одним із провідних виробників бойової авіації F-35, F-22 роблять ставку на нові технології «хто кого раніше побачить, застосує озброєння і першим знищить ворога».

Схожі новини