Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Герой України Олександр Мацієвський постав у дереві

Закарпатський різьбяр Микола Глеба створив скульптуру нашого воїна, якого після слів «Слава Україні!» розстріляли росіяни

Фото mukachevo.net
Фото mukachevo.net

«ВЗ» уже розповідав про закарпатського майстра-різьбяра Миколу Глебу, дерев’яні скульптури якого перемагають на міжнародних і всеукраїнських виставках. Пригадуєте фото, що облетіло світові ЗМІ торік у березні: плаче п’ятирічний хлопчик, що загубився на українсько-польському кордоні?

Саме той знімок 41-річний Микола Глеба взяв за основу створення скульптури з дерева — і переміг на змаганнях із різь­блення бензопилою серії Living Heritage Events у британському Лондоні. Пан Микола передав тоді свій виграш на допомогу захисникам України.

І ось нова робота закарпат­ського митця. Микола Глеба ви­різьбив скульптуру Героя Укра­їни Олександра Мацієвського, якого після слів «Слава Україні!» жорстоко вбили російські оку­панти.

Скульптурою пан Глеба займається понад 20 років — відто­ді, як почав навчатися в Ужго­родському коледжі мистецтв. Перепробував різні матеріали для виготовлення скульптури — від каменю, граніту й мар­муру до дерева. Обрав саме його. Микола каже, дерево має своє тепло та енергетику, і у ньому можна себе реалізу-вати.

Схожі новини