Передплата 2024 «Добрий господар»

Як цьогоріч випускники складатимуть Національний мультипредметний тест в Україні та за кордоном?

Пояснила на брифінгу директорка регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк

Цьогоріч через війну в Україні знову не проводитимуть ЗНО. Абітурієнти вступатимуть до вищих навчальних закладів на основі результатів Національного мультипредметного тесту. Як і торік, випускники складатимуть три предмети: українську мову, математику, одна з іноземних мов (англійська, німецька, французька, іспанська). У 2023 році одна з дисциплін буде на вибір, адже історію України вилучили з переліку обов’язкових тестів. Станом на початок травня, на Львівщині уже зареєструвались понад 20 тисяч випускників шкіл, які хочуть скласти ЗНО — мультипредметний тест. Цьогоріч його проведуть на комп’ютерах. В аудиторіях працюватиме по 15 учасників і два інструктори. Задля безпеки не буде публічно названо ні адреси центрів тестування, ні час їх проведення.

Про це повідомила на брифінгу директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Про дедлайн реєстрації на ЗНО

Реєстрація на участь у тесті завершується 3 травня. Ті, то вже зареєструвався, мають можливість до 7 травня змінити свої дані. Основна сесія ЗНО пройде з 5 до 23 червня, а додаткова — 11−24 липня. У червні, інформує Лариса Середяк, проведуть реєстрацію для участі у додатковій сесії.

«У Львівській області створили всі умови для безпечної здачі національного мультипредметного тесту, — наголошує Лариса Середяк. — У наш центр, який обслуговує Львівську, Волинську та Рівненську області, заявки подали близько 30 тисяч учасників. Саме на Львівщині заявок орієнтовно від 15 до 20 тисяч. Процес реєстрації уже пішов на спад, але ще триває. Також заявки в наш регіональний центр можуть подати близько 40 тисяч учасників — це і мешканці трьох областей, які обслуговуємо, і мешканці інших областей, які тимчасово переїхали через війну, зокрема з Херсонської, Донецької областей.

Умови тестування для абітурієнтів, які навчаються за кордоном

Вступники, які перебувають за кордоном зможуть скласти тест ЗНО у тимчасових екзаменаційних центрах, які відкриті у 32 країнах світу. У Польщі такі центри працюють у шести містах, Німеччині - у чотирьох.

«У Польщі, Німеччині, Канаді, Ірландії та Великій Британії тимчасові екзаменаційні центри будуть відкриті у кількох містах, — продовжує розмову Лариса Середяк. — За кордоном екзаменаційні центри чітко прописують кількість учасників, яких вони зможуть прийняти на тестування. Тому раджу тим, хто ще не зареєструвався швидше це зробити і вказати країну та місто проходження мультитесту».

Схожі новини