Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

пригожин хоче отримати привілеї від російського військового керівництва, — аналітики

  • 02.05.2023, 08:45
  • 680

євген пригожин, ймовірно, використовує свій реабілітований авторитет у російському керівництві, щоб посилити свої зусилля з самореклами та вирішити свої давні проблеми з міністерством оборони рф

євген пригожин. Фото із мережі
євген пригожин. Фото із мережі

Так, російські джерела розпочали розповсюджувати ймовірний лист від міноборони пригожину у відповідь на його інтерв'ю, у якому він погрожував вивести війська ПВК «Вагнер» з Бахмуту, якщо російські військові не нададуть ПВК більше боєприпасів.

Як відомо, у листі перераховані всі артилерійські боєприпаси та обладнання, які міноборони росії надає «Вагнеру». Ймовірно, листа оприлюднили, щоб завадити пригожину використати проблему нестачі артилерії для критики міноборони, як він робив це в минулому.

У відповідь на це Пригожин заявив, що цифр, наведених у неперевіреному документі, все ще недостатньо для того, щоб «Вагнер» виконав всі завдання. Потім пригожин сказав, що ПВК володіє великими запасами зброї, яку він захопив у ЗСУ під час боїв за Соледар в січні 2023 року. Очільник «Вагнера» припустив, що він запропонує обміняти ці запаси зброї на ресурси, які потрібні ПВК.

В Інституті вивчення війни вважають, що пригожин продовжить покладатися на наявні інформаційні лінії атаки, щоб рекламувати себе та домагатися подальших привілеїв від російських військових, оскільки він зберігає реабілітоване становище серед російського керівництва.

Схожі новини