Передплата 2024 «Добра кухня»

росія знову заблокувала роботу «зернового коридору», — ВМС ЗСУ

  • 27.04.2023, 19:45
  • 837

26 квітня «чорноморський зерновий коридор» знову призупинив роботу з ініціативи російської сторони

Фото із мережі
Фото із мережі

Як повідомили у ВМС ЗСУ, 25 квітня у Спільному Координаційному Центрі (м. Стамбул) представники рф відмовилися погоджувати рух суден до/з морських портів України по гуманітарному коридору, що діє у межах «чорноморської ініціативи» щодо експорту зерна та пов’язаних продовольчих вантажів морським шляхом.

Унаслідок цього 26 квітня 4 судна, зокрема — судно AKDENIZ-M, яке зафрахтоване Всесвітньою Продовольчою Програмою ООН для доставки пшениці до Ефіопії, не змогли покинути порти Чорноморськ, Одеса та Південний і вимушені були чекати на погодження їх проходу додатковий час. Також одне судно чекає на прохід до порту Одеси в районі Суліни.

Від ранку 26 квітня мережею поширювали неправдиву інформацію щодо начебто заборони від Військово-морських сил Збройних сил України руху торговельних суден у межах зернової ініціативи з/до портів Великої Одеси. Така інформація абсолютно не відповідає дійсності.

У пресслужбі наголосили, що Україна неухильно виконує всі покладені на неї у межах «чорноморської зернової ініціативи» зобов’язання і покладає максимум зусиль для підтримки та розширення експорту зерна та пов’язаних продовольчих вантажів морським шляхом в інтересах держави.

Схожі новини