Передплата 2024 ВЗ

НАЗК виявило необґрунтовані активи на 4,5 млн грн у двох родичів-чиновників

  • 27.04.2023, 13:55
  • 675

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) проаналізувало життя прокурора відділу запобігання правопорушенням в органах прокуратури Управління внутрішньої безпеки Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора (ОГП) та його батька, спеціаліста Львівської обласної державної адміністрації

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Відтак НАЗК виявило необґрунтовані активи на 4,5 млн грн та передало матеріали до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка має звернутися з відповідним позовом до суду. Суд вирішить, чи будуть активи стягнені в дохід держави.

Відомо, що у сім'ї двох посадовців, сина (прокурора) та батька (спеціаліста Львівської облдержадміністрації) родину забезпечує дідусь.

Він у 90 років придбав квартиру в елітному київському ЖК «Бульвар фонтанів» за 3,6 млн грн та паркомісце у цьому ж будинку за трохи більше 800 тис. грн.

Також дідусь раніше (у 2013 році) також став власником авто Toyota RAV4 вартістю 345 тис. грн, яким користується його зять-державний службовець.

У 2018 році пенсіонер придбав Lexus NX300H за 1,4 млн грн, яким користується внук-прокурор. Вони зазначили право користування цими авто у своїх деклараціях.

Та родич посадовців з 1998 року отримав офіційні доходи та пенсію всього на майже 357 тис грн. З них 320 тис грн — це пенсія, яку дідусю доставляв понад 20 років поштар «Укрпошти» за місцем проживання в одному із сіл Львівщини.

Батько та син теж не отримали вдосталь офіційних доходів, щоб допомогти придбати це майно.

Цікаво, що договори купівлі-продажу квартири та паркомісця були оформлені матір'ю прокурора (дружиною держслужбовця) на підставі виданих її батьком-пенсіонером довіреностей. Та фактично квартирою та паркомісцем користується син-прокурор.

Якщо суд визнає ці активи необґрунтованими, то 4,5 млн стягнуть до державного бюджету.

Зазначимо, що власник більшої частини вказаного майна працює прокурором в Управлінні внутрішньої безпеки Генеральної інспекції ОГП. Основні завдання Генеральної інспекції, — службові розслідування щодо прокурорів та працівників органів прокуратури; запобігання правопорушенням в органах прокуратури; здійснення повноважень щодо досудового розслідування кримінальних правопорушень, вчинених прокурорами тощо.

Схожі новини