Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Комусь треба було пояснювати, що цей закон — це рішення на десятиліття та століття вперед?»

  • 25.04.2023, 16:33
  • 606

Петро Порошенко у річницю ухвалення Закону про мову наголошує, що це рішення було стратегічним, і тепер стало очевидним, що українська мова є основою ідентичності нашого народу

«Мова — це ДНК нації, вона визначає її. Українці свій вибір зробили. І рівно 4 роки тому ми захистили цей вибір, закріпили законодавчо і реалізували», — нагадав п’ятий президент.

«25 квітня 2019 року Верховна Рада прийняла закон про захист української мови. Хоча тоді на нас і вилили купу бруду, тепер кожен українець може пишатися цим далекоглядним рішенням, плоди якого ми бачимо зараз. Комусь треба був доказ, що мову потрібно захищати та плекати? Подивіться як росіяни катують, ґвалтують та вбивають за українську мову. Так само, як вони це робили століттями», — пише Порошенко у Facebook.

«Комусь треба було пояснювати, що цей закон — це рішення на десятиліття та століття вперед? Подивіться, як змінився мовний ландшафт країни, скільки людей вже переходить на українську. Комусь досі не зрозуміло, навіщо це все було? Тоді спитайте у наших воїнів на фронті, чого вартує наша ідентичність та самостійність. У мові, у державності, у вірі. У всьому», — наголошує Порошенко.
«Реваншу меншовартості не буде. Працюємо далі. Геть від москви!», — резюмує Петро Порошенко.