Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Укрзалізниця» відновила перевезення української сільськогосподарської продукції на експорт для транзиту через Польщу

  • 25.04.2023, 08:45
  • 535

Постачання зупинили з 15 квітня

Фото УНІАН
Фото УНІАН

Відповідні відвантаження дозволили для наземного транзиту і для транзиту до морських портів Гданськ, Гдиня, Свіноуйсьце і Шецин.

Повідомлення про скасування обмежень на зазначені перевезення національний перевізник отримав від польської компанії PKP Cargo 21 квітня.

Відомо, що цьому передувало розпорядження щодо транзитних вантажів з України міністра розвитку та технологій Польщі Вальдемара Буди.

Також дзеркальні обмежувальні конвенції щодо транзиту кількох вантажів у напрямку Польщі, запроваджені «УЗ» із 17 квітня після звернення польських залізничних операторів PKP Cargo і PKP LHS, також скасують незабаром.

У компанії зазначили, що підтримують рішення про скасування обмежень на переміщення сільськогосподарських вантажів з України територією Польщі та здійснюють постійну оперативну роботу спільно з вантажовідправниками для синхронізації перевезень і зменшення черг на прикордонних переходах.

Водночас ситуація щодо 3 тисяч вагонів з українською сільгосппродукцією, які завантажені та прийняті до перевезення до введення конвенційної заборони від польських перевізників, досі невирішена.

Схожі новини