Передплата 2024 «Добра кухня»

росія намагається відтермінувати нову мобілізацію, — розвідка Британії

  • 23.04.2023, 11:00
  • 629

Міноборони росії розпочало нову масштабну кампанію набору добровольців, намагаючись якомога довше уникнути нової хвилі відкритої мобілізації й можливої напруги у суспільстві

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

У межах широкомасштабної кампанії реклама набору добровольців до російського війська з’явилася у російських соціальних мережах, на білбордах і на телебаченні.

Нова реклама апелює до чоловічої гордості потенційних рекрутів, закликаючи «справжніх чоловіків» приєднуватися, а також наголошуючи на фінансових вигодах від вступу на службу.

Після того, як доступ до вербування ув’язнених припинили, приватна військова компанія «Вагнер» також конкурує за обмежений пул російських чоловіків призовного віку, зазначають у Міноборони Британії.

«Досі є дуже малоймовірним, що кампанія приверне 400 000 добровольців, про які повідомляло Міністерство оборони рф» — йдеться в огляді.

«Влада майже напевно прагне відтермінувати будь-яку нову, відкриту обов’язкову мобілізацію на якомога довший термін, щоб мінімізувати внутрішні розбіжності» — вважають у Міноборони Британії.

Схожі новини