Передплата 2024 «Добрий господар»

Президент запровадив чергові санкції проти росіян

  • 22.04.2023, 17:45
  • 782

Президент України Володимир Зеленський видав укази про запровадження рішення Ради національної безпеки і оборони України про застосування персональних спеціальних економічних й інших обмежувальних заходів щодо 40 фізичних та 382 юридичних осіб

Володимир Зеленський. Фото ОПУ
Володимир Зеленський. Фото ОПУ

Відповідні документи є на сайті глави держави.

Так, згідно з указом № 235/2023, президент ратифікував рішення Ради національної безпеки і оборони України від 22 квітня 2023 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» проти фізичних осіб — громадян рф, громадян Швейцарії, Ірану та Республіки Малі. Всього у списку — 40 осіб.

Також, відповідно до цього указу, під економічні й інші обмежувальні заходи потрапили 60 юридичних осіб, серед яких — товариство з обмеженою відповідальністю «Авіакомпанія Далекосхідна КСМ», публічне акціонерне товариство «Росбанк», так зване «міністерство у справах громадянської оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих донецької народної республіки», Центральної виборчої комісія рф. Окрім цього, до цього списку внесли юридичних осіб, які зареєстровані у Франції, Швейцарії, Тайвані, Німеччині, Вірменії.

Указом № 236/2023 президент запровадив рішення про застосування персональних санкцій до 322 російських юридичних осіб, серед яких — акціонерне товариство «Науково-виробнича корпорація «Космічні системи моніторингу, інформаційно-керуючі та електромеханічні комплекси» та державне унітарне підприємство «Ростовський-на-Дону науково-дослідний інститут радіозв'язку».

У санкційному переліку також перебувають російські партії КПРФ, ЛДПР, «Соціалістична партія», «Єдина Росія», «Нові люди» та «Справедлива Росія», а також ЦВК і низка компаній, загалом 60 пунктів.

Санкції діятимуть 10 років.

Схожі новини