Передплата 2024 «Добрий господар»

«Північний потік» замінять, — ЗМІ

  • 22.04.2023, 11:15
  • 586

Німеччина збирається відкрити до початку 2024 року Балтійський термінал для зрідженого природного газу

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Він пов’язаний з інфраструктурою російської газопровідної мережі Nord Stream.

Відомо, що канцлер Німеччини Олаф Шольц і міністр економіки Роберт Габек обговорили цей план 20 квітня. Зустріч відбулася таємно.

«Трубопровід буде підключений до існуючої газової інфраструктури в Любміні з весни 2024 року», — наголосив Габек, маючи на увазі точку з'єднання на материку, де також закінчуються бездіяльні труби «Північного потоку».

Німеччина, найбільша економіка Європи, намагається покращити свою енергетичну безпеку, поки регіон відновлюється після історичної кризи постачань, спричиненої наслідками війни рф проти України. Минулого року Росія жорстко обмежила постачання газу до регіону, зокрема газопроводом «Північний потік» до Німеччини. Пізніше ця мережа була виведена з ладу внаслідок загадкового вибуху у вересні.

Країна значно покладається на ЗПГ, щоб заповнити дефіцит енергопостачання, особливо через закриття цього місяця останніх атомних електростанцій, що залишилися. Вона відкрила три плавучі термінали ЗПГ, і ймовірно, що їх побільшає.

Міністерство економіки заявило, що уряд закупив непотрібні труби, що належали газопроводу «Північний потік — 2», для будівництва терміналу біля острова Рюген.

Також прессекретар міністерства заявила, що не може підтвердити коментарі Габека про терміни, але додала: «За нашою інформацією, і канцлер, і міністр Габек наголосили на необхідності діяти терміново».

Схожі новини