Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

П’ятірка відомих компаній, що активно інвестують у криптовалюти

  • 19.04.2023, 09:56
  • 1 382

Дехто стверджує, що за криптовалютами — майбутнє фінансової системи. Але це неправильно, адже вже давно оцінені все переваги та можливості крипти, тому її вже зараз використовують дуже активно.

Щоденно з’являється кілька нових компаній, що інвестують у цифрові активи. Все більше гравців ринку цікавить курс ефіру чи іншої крипти на тому ж рівні, що і курс золота, долара чи бареля нафти. Наступна інформація буде корисною тим, хто хоче дізнатися, чому крипта вибирається як головний напрямок для інвестицій.

Чому все більше компаній скуповує ефіри?

Статистика криптовалютної біржі Binance говорить про те, що все частіше публічні компанії ведуть торгівлю цифровими активами. В основному це найвідоміші види крипти (USDT, Bitcoin, Ethereum). Ціллю таких інвестицій є:

  • стати біля витоків ринку, який ще досить молодий, проте активно розвивається;
  • отримати максимальну вигоду при купівлі чи продажу крипти з подальшим переведенням її в стейблкоїни для виведення;
  • привернути увагу до себе та популяризувати свою торгівельну марку.

Відповідальне керівництво будь-якої компанії зацікавлене у нових джерелах прибутку, а торгівля на криптовалютному ринку — один із перевірених засобів прибутку (при правильній стратегії).

Найбільші інвестори у криптовалюту

Хоча такою діяльністю займаються тисячі компаній, згадати необхідно про найбільші з них. Серед таких відомих інвесторів:

  • Тесла;
  • MicroStrategy;
  • Voyager Digital;
  • Hut 8 Mining;
  • Square.

Цікавість Ілона Маска до інвестицій у криптовалюти приховати неможливо. Засновник Тесла вклав більше ніж 1,5 млрд доларів в біткоїн, цікавиться ефірами та догкоїнами. Його допис у Твіттері щодо догкоїну призвів до двократного зростання вартості цієї крипти.

Найбільший інвестор фіатних коштів у криптовалюту — MicroStrategy. Компанія головним чином займається розробкою програмного забезпечення, апаратними рішеннями, хмарними послугами, бізнес-аналітикою. Перша покупка крипти відбулася ще у 2020 році. Головним чином MicroStrategy вкладається в біткоїни, а з недавніх пір — і в ефіри.

Джек Дорсі - не тільки засновник Твіттера, але і компанії Square, яка згодом була перейменована в Block. На рахунках Block — понад 8 тисяч біткоїнів. Дорсі інвестує і в інші види крипти, працює над подальшим розвитком цифрових активів.

Voyager Digital — брокерське агентство, яке відоме з 1993 року. Крім того, існує дочірня компанія, яка пропонує доступ клієнтів до цифрових активів. У 2021 році на Digital Voyager подали до суду, звинувативши агентство у фінансових махінаціях. Саме через це керівництво прийняло рішення перевести всі існуючі активи в крипту.

Hut 8 Mining практикує майнінг різноманітних криптовалют, використовуючи найсучасніші технології. Вважається, що компанія зберігає на своїх рахунках найбільшу кількість біткоїнів у світі.

Це далеко не повний список великих інвесторів у криптовалюту. Десятки відомих на весь світ компаній вкладають свої кошти в крипту, оскільки знають, що згодом такі інвестиції стануть цілком виправданими.

Схожі новини