Передплата 2024 «Добрий господар»

Є певні затримки зброї від партнерів, — Данілов

  • 14.04.2023, 09:15
  • 585

Перед майбутнім контрнаступом ЗСУ партнери передають Україні зброю, але є певні затримки

Олексій Данілов. Фото із мережі
Олексій Данілов. Фото із мережі

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов.

«Ми зараз отримуємо все більше і більше допомоги від наших партнерів і союзників. Щодо достатності або недостатності - повірте, військовим ніколи не буде достатньо. Такого словосполучення на війні, особливо коли йдеться про зброю, не існує», — зазначив Данілов.

Він наголосив, що українські військовослужбовці хочуть мати якомога більше зброї, щоб якомога швидше знищити окупантів, які вторглися на територію України.

«Ми чекаємо допомоги, яку обіцяли і продекларували наші партнери. Я можу зауважити, що, на превеликий жаль, ще не всі партнери відгукнулися. Постачання зараз триває - я не можу сказати, що його немає, — але є певні затримки. Будемо вважати, що це тимчасова ситуація», — запевнив секретар РНБО.

Він наголосив, що Україна сподівається не тільки на партнерів, але на «багато інших каналів», що дозволяють закуповувати зброю для Сил оборони, і цей процес триває щоденно.

Коментуючи очікуваний наступ ЗСУ, Данілов наголосив, що всі припущення про те, що це буде влітку, взимку або ще колись, не мають під собою жодного підґрунтя. Це, за його словами, вирішуватимуть в останній момент, коли ухвалюватимуть остаточне рішення. Він також наголосив, що українські військові мають декілька сценаріїв майбутніх дій — все залежатиме від багатьох обставин і факторів.

Схожі новини