Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Магнітні бурі на 17 — 23 квітня 2023 року

За прогнозами учених Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, у цей поствеликодній тиждень як метеочутливим, так і здоровим людям варто бути готовими до відчутної геомагнітної нестабільності

Так, із 16 на 17 квітня перейде чоти­рибальний спалах геомагнітних потоків. Під його вплив потраплять найперше особи із загостреною метеочутливіс­тю та вродженими чи набутими вада­ми здоров’я. І навіть окремі особи, що не дуже гостро реагують на вплив маг­нітосфери, можуть відчути певний дис­комфорт.

18−19 квітня очікується зниження геомагнітної напруженості до 3 балів. Її вплив відчуватимуть, насамперед, ме­теочутливі та метеозалежні особи, а та­кож люди із певними вродженими пато­логіями здоров’я.

А ось 20 і 21 квітня, за передбачен­нями американських дослідників, Зем­лі досягне магнітна буря категорії G1 (слабка) амплітудою 5 балів. Основна група ризику — люди із серцево-судин­ними захворюваннями та хронічними хворобами, організм яких у періоди маг­нітних бур, намагаючись підлаштува­тися під зміни атмосферного тиску, та­кож коригує тиск — але судинна система за цими поправками не завжди встигає. Тож у ці дні ліки — частий супутник метео­залежних людей. Її вплив можуть відчути на собі й цілковито здорові люди.

22−23 квітня очікується чергове зни­ження геомагнітної напруженості до 3 балів, що не дозволить розслабитися метеочутливим та метеозалежним осо­бам, а також людям із певними вродже­ними патологіями.

Тож будьте обережні та дбайливо ставтеся до свого організму, дотримуй­тесь здорового способу життя та порад лікарів, щоб примхи космічної погоди не завдали вам шкоди.

Схожі новини