Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна була змушена змінити військові плани після витоку секретних даних зі США, — CNN

  • 10.04.2023, 12:45
  • 646

Витік секретних документів Пентагону оприлюднив дані розвідки США щодо ворогів та союзників, внаслідок чого стали відомі деталі допомоги Україні у війні з рф

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Відтак деякі з документів викривають масштаби прослуховування США ключових союзників, включаючи Південну Корею, Ізраїль та Україну. Інші оприлюднюють ступінь проникнення США у міністерство оборони росії та приватну військову компанію «Вагнер». Інші ж викривають основні недоліки українського озброєння, протиповітряної оборони, розмірів і готовності батальйонів до весняного контрнаступу.

Відомо, що Україна вже змінила деякі свої військові плани через витік секретних даних Пентагону.

Згідно із даними заступниці прессекретаря Пентагону Сабріни Сінгх, Пентагон підтримав «міжвідомчі зусилля» для оцінки впливу витоку.

«Міністерство оборони продовжує розглядати та оцінювати вірогідність сфотографованих документів, які циркулюють у соціальних мережах і які, здається, містять конфіденційні та строго секретні матеріали», — розповіла Сінгх.

Також, за словами офіційних осіб, витік змусив Пентагон вжити заходів для обмеження потоку таких конфіденційних документів, які зазвичай доступні у будь-який день сотням людей в уряді.


Джерело: CNN

Схожі новини