Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Завтра у Львові попрощаються з 47-річним Героєм Євгеном Гулевичем

  • 09.04.2023, 19:45
  • 1 149

Завтра, 10 квітня, громада Львова попрощається з Євгеном Гулевичем, який загинув у боротьбі з російськими окупантами

Герой. Фото: Львівська міськрада
Герой. Фото: Львівська міськрада

Чин похорону розпочнеться о 11.00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 11.30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають Героя на Личаківському кладовищі, повідомили у Львівській міськраді.

47-річний Євген Гулевич — львів'янин. Навчався у Калуському ліцеї № 2 Івано-Франківської області, а згодом на факультеті журналістики ЛНУ імені Івана Франка. У 2005 році закінчив магістерську програму з культурології у цьому ж університеті.

«Розпочав професійний шлях журналістом у виданнях „Експрес“ та „Пост-Поступ“. Згодом був науковим співробітником, а пізніше очолив Центр гуманітарних досліджень ЛНУ імені І. Франка. Займався художнім та науковим перекладом, редагуванням, культурологією, громадськими мистецько-дослідницькими практиками та ініціативами. Засновник та співавтор низки важливих культурних та видавничих проєктів», — йдеться в повідомленні.

Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини до лав 46-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Євген Гулевич загинув під Бахмутом 31 грудня. До 28 березня його вважали зниклим безвісти.

У Героя залишився брат.

Схожі новини