Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Онуфрій визнав, що мав громадянство рф, але ніби позбувся паспорта

  • 09.04.2023, 08:33
  • 1 351

Предстоятель Української православної церкви московського патріархату митрополит Онуфрій визнав, що мав російський паспорт, але зрештою його нібито позбувся

Онуфрій. Фото з відкритих джерел
Онуфрій. Фото з відкритих джерел

Про це йдеться на сайті УПЦ мп.

Митрополит УПЦ мп заявив, що у 1969 році закінчив три курси Чернівецького державного університету, втім вирішив залишити заклад вищої освіти та продовжити свій шлях у духовній семінарії.

«У Радянському Союзі в той час існували три духовні семінарії: Московська, Ленінградська та Одеська. Як українець, я хотів поступити до Одеської духовної семінарії, але мені відмовили, тому що я покинув університет і це начебто буде плямою на українському атеїстичному суспільстві, яке навіть в університеті не виховало в мені дух атеїста. Тоді я таємно поїхав у росію, в м. Загорськ, де знаходилась знаменита Троїце-Сергієва Лавра і при ній Московські Духовна Академія і Семінарія. Там мене не відкинули, як це зробили в Україні, а прийняли в другий клас Московської духовної семінарії», — заявив Онуфрій.

Онуфрій каже, що зрештою в 1988 році його перевели в Україну, але після розпаду СРСР він залишився громадянином росії, хоча й отримав також український паспорт.

Він додав, що вважає себе лише громадянином України, а російського паспорта не позбувся, бо хотів завершити своє життя у Троїце-Сергієвій лаврі.

«Погані стосунки між росією та Україною, розпад СНД, а особливо війна росії проти України знищили мою надію, і зараз я не вважаю себе іншим громадянином, крім рідної моєї землі — України», — резюмував Онуфрій.

Схожі новини